Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό Αθήνας και Λευκωσίας με όσα αποκαλύπτει η Κύπρια Ευρωβουλευτής!

ΑΠOΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ Αλέξανδρο Στεφανόπουλο. 

Σε μια σειρά πολύ σοβαρών αποκαλύψεων, που αναμένεται να προκαλέσουν νέο γύρω αντιδράσεων μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας ακριβώς επειδή  αφορούν κυρίως τις «βαρύτατες ευθύνες της Αθήνας» για τις δυσμενέστατες εξελίξεις στην εθνική υπόθεση της Κύπρου, τις οποίες αποδίδει εκ νέου με μια συνέντευξη φωτιά η γνωστή για τους αγώνες και την μαχητικότητα της  Κύπρια Ευρωβουλευτής  Δρ. Ελένη Θεοχάρους .   Η κυρία Θεοχάρους μας δέχτηκε στο γραφείο της στο Ευρωκοινοβούλιο παρά το όντως βαρύτατο  από υποχρεώσεις πρόγραμμα της και με την γνωστή ευγένεια που την διακρίνει τόσο την ίδια όσο και τους συνεργάτες της μας παραχώρησε μια συνέντευξη που μόνον απαρατήρητη και χωρίς σχόλια και αντιδράσεις  δεν πρόκειται να περάσει… Άλλωστε γνωστή η παρ ολίγον ρήξη μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας όταν κατήγγειλε τον πρώην υπουργό εξ. Της Ελλάδος Ε. Βενιζέλο με χαρακτηρισμούς που συνεχίζει να υποστηρίζει και μάλιστα με σθένος.  

 Η Κύπρια Ευρωβουλευτής  του ΔΗ.ΣΥ, αν και σχεδόν σαφώς και ξεκάθαρα  αποστασιοποιημένη από πολιτικές ενέργειες του προέδρου Ν. Αναστασιάδη που απομειώνουν το διεθνές κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας  έναντι των συνεχιζόμενων προκλήσεων της Τουρκίας   μας μιλάει, αυτή την φορά για τις  βαρύτατες ευθύνες της Αθήνας ,  χωρίς να μασάει τα λόγια της ή να στρογγυλεύει το λόγο και την  κριτική της ως προς τις τεράστιες ευθύνες της  Αθήνας, όπως χαρακτηριστικά λέει . Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο  GreekAmericanNewsAgency   ένα μόλις 24ωρο μετά την αναχώρηση του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα  από την Κύπρο αφήνοντας να εννοηθεί όμως  πως, αν και πολύ νωρίς για να εκφρασθεί οποιαδήποτε άποψη για την νέα κυβέρνηση, εν τούτοις αποκαλύπτει πως θα περίμενε από τον κ. Τσίπρα μια πιο σαφή και ξεκάθαρη απόσταση από το γνωστό  σχέδιο (Ανάν 2) επίλυσης που προωθεί ο διαμεσολαβητής των Η.Ε. 

Σχέδιο που έχει απορρίψει στο σύνολο του  Κυπριακός Λαός με το δημοψήφισμα  για το σχέδιο Ανάν.  Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε αποκαλύπτει και τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας η οποία πλέον, με την ανοχή της Αθήνας και δυστυχώς της πλειοψηφίας των Ελλήνων ευρωβουλευτών της Ελλάδος και της Κύπρου,   θεωρεί με πρόσφατο έγγραφο που απέστειλε στην Ευρωβουλή χωρίς να υπάρξει επίσημη αντίδραση της Αθήνας (σ.σ. επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά – Ευάγγελου Βενιζέλου) ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εκλιπούσα  και άρα υπάρχουν  de facto  δυο ξεχωριστά κράτη!

Τονίζεται ότι η Κύπρια Ευρωβουλευτής δεν ενοχλεί προφανέστατα μόνον  την Τουρκία η οποία την έχει απειλήσει επανειλημμένα, εμμέσως πλην σαφώς με τους γνωστούς  τρόπους –απειλές που έχουν εκτοξεύσει φανατικοί Τούρκοι στο διαδίκτυο κτλ-  αλλά και την Αθήνα με τις ρηξικέλευθες τοποθετήσεις της το ίδιο φυσικά και το κόμμα στο οποίο φιλοξενείται όχι  γιατί συμφωνεί πλήρως με την  δρώσα πολιτική Αναστασιάδη όσο γιατί φέρνει χιλιάδες ψήφους στο ΔΗ.ΣΥ. 

Παρακολουθήστε ολόκληρη την αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε.  

 

{