Με τις λέξεις κλιμάκωση της κρίσης και αποτυχία τα διεθνή ΜΜΕ επιχείρησαν να χαρακτηρίσουν το κλίμα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

 

Πολύ πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ η Ελλάδα, σημειώνει ο Guardian, ενώ τα περισσότερα ΜΜΕ κάνουν λόγο για σύγκρουση, κατάρρευση και τελεσίγραφα. Το θέμα του Eurogroup είναι πρώτο στα περισσότερα διεθνή πρακτορεία και δίκτυα, ενώ «ζωντανά» μεταδόθηκε και η συνέντευξη Τύπου του Γιάνη Βαρουφάκη.

 

«Το Eurogroup δεν αφήνει επιλογή στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος του άρθρου της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, ενώ η ιταλική La Republica γράφει «Stop από το Eurogroup στην Ελλάδα – Αθήνα: Τα αιτήματα είναι παράλογα και απαράδεκτα».

 

Το Reuters ανέφερε ότι η Ελλάδα απέρριψε την εξάμηνη παράταση του προγράμματος, ενώ οι Financial Times μιλούν για «παταγώδη κατάρρευση των συνομιλιών».

 

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους επίσημους πιστωτές της στις Βρυξέλλες έληξαν τη Δευτέρα, μετά από τη θέση της νέας κυβέρνηση της χώρας πως «δεν μπορούσε να αποδεχθεί τις προτάσεις για να τηρήσει τους όρους του πακέτου διάσωσης». Η Wall Street Journal σημειώνει ότι οι συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την χρηματοδότηση της Ελλάδας «διεκόπησαν απότομα» τη Δευτέρα, «αναδεικνύοντας ένα μεγάλο χάσμα ανάμεσα στην Αθήνα και τους επίσημους πιστωτές της και προκαλώντας μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας για το μέλλον της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ».

 

Πηγή: kerdosonline