Στοιχεία για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς έδωσε στη δημοσιότητα το ισπανικό κόμμα Podemos διαβεβαιώνοντας ότι δεν χρηματοδοτείται από κανένα ξένο κράτος, παρά το γεγονός ότι ένα εκ των ηγετικών στελεχών του έχει έσοδα τα οποία προέρχονται από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

 
Συνολικά τα έσοδα του ανέρχονται σε 947.081 ευρώ για το 2014 εκ των οποίων το 82,9% προέρχεται από δωρεές, ύψους κατά μέσον όρο 14,79 ευρώ, το 9,7% από επιχορηγήσεις και το 7,3% από πωλήσεις προϊόντων του κόμματος.
 
Ο Μονεδέρο, καθηγητής πολιτικών επιστημών, 52 ετών, παραδέχθηκε ότι έλαβε στα τέλη του 2013 σχεδόν 425.000 ευρώ τα οποία του έδωσε η τράπεζα της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους Λαούς της Αμερικής, μιας ένωσης 9 κρατών της Λατινικής Αμερικής με αριστερές κυβερνήσεις, για την εργασία του σχετικά με την κυκλοφορία ενός κοινού νομίσματος.
 
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι αυτά τα ποσά δεν χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση του κόμματος, κάτι που θα ήταν παράνομο, αλλά για τη χρηματοδότηση της εταιρείας του Caja de resistencia, η οποία αναλαμβάνει την παραγωγή εκπομπών που προβάλλονται στην τηλεόραση και το Διαδίκτυο.
 
Πηγή: Mega Tv