Ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Γιούργκεν Φίτσεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη γερμανική δικαιοσύνη και θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου σε δίκη που αφορά την πτώχευση του ομίλου ΜΜΕ Kirch Media. 

Το περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου αποφάσισε να εκδικάσει τη συγκεκριμένη υπόθεση ερευνώντας κατά πόσον νυν και πρώην στελέχη της Deutsche Bank προέβησαν σε ψευδείς δηλώσεις και έδωσαν παραπλανητικές καταθέσεις που οδήγησαν στη χρεοκοπία του ομίλου Kirch.

Η δικαστική απόφαση χαρακτηρίζεται βαρύ πλήγμα για έναν από τους πιο ισχυρούς τραπεζίτες της Γερμανίας, αλλά και για την Deutsche που αντιμετωπίζει πληθώρα νομικών προβλημάτων, από την εμπλοκή της σε σκάνδαλα χειραγώγησης διατραπεζικών επιτοκίων και συναλλαγματικών ισοτιμιών, έως κατηγορίες για φοροδιαφυγή. Στην ακροαματική διαδικασία που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 28 Απριλίου, μαζί με τον Φίτσεν στο «σκαμνί» θα καθίσουν επίσης μεταξύ άλλων οι πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της Ντόιτσε Μπανκ, Γιόζεφ Άκερμαν και Ρολφ Μπρόιερ.

Πηγή: Ημερησία