Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Έχουν συμβεί και στο παρελθόν παρόμοιες τέτοιες σοβαρές κρίσεις, κι’ όμως οι χρηματοπιστωτικές αγορές όχι μόνο αντέδρασαν ψύχραιμα αλλά κατέγραψαν και άνοδο

Τους λόγους για τους οποίους οι επενδυτές δεν πρέπει να ανησυχούν σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας εξηγεί ο αρθρογράφος του Marketwatch, Mark Hulbert.
 

Σύμφωνα με τον ίδιο αν ένα Grexit αποτελούσε πραγματικά πηγή ανησυχίας, τότε τον ίδιο πανικό θα έπρεπε να προκαλέσουν και οι βρετανικές εκλογές καθώς η θριαμβευτική νίκη του Συντηρητικού Κόμματος, μπορεί να οδηγήσει το Ηνωμένο Bασίλειο εκτός ΕΕ μετά το δημοψήφισμα που έχει ανακοινώσει πως θα προβεί η βρετανική κυβέρνηση.

Επίσης, η βρετανική οικονομία είναι πολύ πιο σημαντική απ’ ό,τι η ελληνική όπως εξηγεί ο αρθρογράφος. Στην πραγματικότητα, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αντιπροσωπεύει το 16% του συνολικού ΑΕΠ όλων των χωρών μελών της ΕΕ. Αντίθετα, το ελληνικό ΑΕΠ αντιπροσωπεύει μόλις το 1,3%.

Ωστόσο, οι ευρωπαϊκές μετοχές έδειξαν την αδιαφορία τους απέναντι στα αποτελέσματα των εκλογών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Έχουν συμβεί και στο παρελθόν παρόμοιες τέτοιες σοβαρές κρίσεις, κι’ όμως οι χρηματοπιστωτικές αγορές όχι μόνο αντέδρασαν ψύχραιμα αλλά κατέγραψαν και άνοδο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα