Την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό χαιρετίζει ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, ο οποίος καλεί τις δύο πλευρές να αδράξουν την ευκαιρία προκειμένου να επιτύχουν μια απτή πρόοδο προς μια συνολική διευθέτηση.

Σε δήλωση του εκπροσώπου του επισημαίνεται ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ χαιρετίζει τη δέσμευση των δύο ηγετών, Ν. Αναστασιάδη και Μ. Ακιντζί, να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση με εποικοδομητικό και αποφασιστικό τρόπο στις συνομιλίες.

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης διατηρεί αυξημένες ελπίδες για προοπτική και μέλλον από τις συνομιλίες για το Κυπριακό, οι οποίες επαναρχίζουν σήμερα.
 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά την αναχώρηση του από το Προεδρικό Μέγαρο για το αεροδρόμιο Λευκωσίας, όπου θα παρακαθίσει σε συνομιλίες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι γίνεται λόγος για θετικούς οιωνούς σε σχέση με τις συνομιλίες, είπε ότι «διατηρώ αυξημένες ελπίδες για προοπτική και μέλλον».
 
Πηγή: Sofokleousin.gr