Λέει ότι διαθέτει ντοκουμέντα για το τι συνέβη στο επεισοδιακό Εurogroup της Ρίγας,ενώ αφήνει αιχμές για τα διεθνή ΜΜΕ, καθώς και για εκπροσώπους των δανειστών. Το πορτρέτο του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών κάνει το περιοδικό της έγκυρης αμερικανικής εφημερίδας

Αφιέρωμα στον Γιάνη Βαρουφάκη φιλοξενει το New York Times Magazine, πλαισιωμένο με δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, που κυκλοφορεί το Σάββατο, ενώ ολόκληρο το κείμενο αναρτήθηκε σήμερα στην ηλεκτρονική τους έκδοση. Το άρθρο τιτλοφορείται «Ένας υπουργός Οικονομικών που ταιριάζει σε ελληνική τραγωδία;» και μεταξύ άλλων περιγράφει όλο το σκηνικό των διαπραγματεύσεων, μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέντευξη, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αρνείται κατηγορηματικά πως δέχθηκε σκληρή επίθεση στο Eurogroup που έγινε στη Ρίγα της Λετονίας, διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα. «Όλα αυτά τα δημοσιεύματα που λένε ότι με έβρισαν, ότι με είπαν διάφορα, ότι μου είπαν ότι σπαταλάω το χρόνο και όλα αυτά. Αφήστε με να πω ότι το διαψεύδω ολόψυχα», δηλώνει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι έχει βιντεοσκοπήσει το Eurogroup, αλλά δεν μπορεί να το δώσει στη δημοσιότητα, λόγω των κανόνων εμπιστευτικότητας που υπάρχουν με τους συναδέλφους του υπουργούς.

Απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν αναησυχεί για την ελληνική οικονομία σήμερα, λέει: «Είμαι τρομοκρατημένος. Τρομοκρατημένος και εμβρόντητος». Τονίζει μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση δεν υποχωρεί από τις «κόκκινες γραμμές της» καθώς αυτό είναι το σωστό για τις νέες γενιές και πως μόνο με αυτόν τον τρόπο η νεολαία μας μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο.

Βαρουφάκης: Είμαι τρομοκρατημένος απ’την κατάσταση στην ελλ