Ανεπαρκή χαρακτήρισαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το Reuters τη νέα πρόταση που υπέβαλε η Αθήνα στους θεσμούς.

«Αυτό που υποβλήθηκε δεν είναι επαρκές για να προχωρήσει η διαδικασία», δήλωσε ένας αξιωματούχος. «Δεν είναι επαρκές και δεν είναι αποδεκτό από τα κράτη μέλη», είπε ένας άλλος, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το Reuters αναφέρει ότι ο δεύτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η ελληνική πρόταση δεν δίνει καμιά λύση στη διένεξη μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και πρόσθεσε ότι περιέχει προτάσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους που οι πιστωτές δεν θα μπορούσαν να αποδεχθούν.

Με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα πάντως ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς είπε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την ελληνική πρόταση και άλλοι αξιωματούχοι της ΕΕ “δεν ομιλούν εκ μέρους” της Επιτροπής». 

«Η Κομισιόν διαψεύδει κατηγορηματικά τους ανώνυμους “κύκλους” που, παίζοντας βρώμικα, έσπευσαν να θάψουν την ελληνική πρόταση. Επιμονή για λύση», σχολίασε μέσω Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πηγή: Ναυτεμπορική