Εντείνονται ακόμα περισσότερο οι πιέσεις προς την Αθήνα

 Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις που απαιτούνται από τους διεθνείς πιστωτές της εάν θέλει να εξασφαλίσει περισσότερα δάνεια και να αποφύγει την χρεοκοπία, δήλωσε σε συνέντευξή του σε φιλανδική εφημερίδα, ο επικεφαλής του Eurogroup.

“Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και ότι απλώς πρέπει να ληφθούν οι δύσκολες αποφάσεις, είναι μόνη της. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα εάν δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της”, δήλωσε ο Jeroen Dijsselbloem στην Helsingin Sanomat.

Στη συνέντευξή του που δόθηκε την Πέμπτη, ο Dijsselbloem δήλωσε πως μια συμφωνία μπορεί ακόμη να επιτευχθεί εγκαίρως για την εκταμίευση ενίσχυσης πριν από το τέλος του μήνα, προσθέτοντας ότι οι πιστωτές της Ελλάδας είναι ακόμη ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις, εάν οι προτάσεις της Αθήνας έχουν οικονομικό νόημα.

“Η πολιτική απόφαση μπορεί να έρθει ακόμη και αύριο, εφόσον είναι αξιόπιστη και διασφαλίζει την οικονομική ανεξαρτησία της Ελλάδας”.

Ντάισελμπλουμ: Αν δεν πάρετε δύσκολες αποφάσεις είστε μόνοι σας

Dijsselbloem: Η Ελλάδα πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις