Οι Ανταποκριτές Ξένου Τύπου συναντήθηκαν σήμερα στο Κέντρο Τύπου της Γ.Γ.Ε.Ε. με τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Νίκο Παππά, τον Αν. Υπουργό Εξωτερικών για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Ελευθέριο Κρέτσο και το Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Θεόδωρο Μιχόπουλο.

Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα και δόθηκε ευκαιρία να ανταλλαγούν απόψεις για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Ο Γ.Γ.Ε.Ε., κ. Ε. Κρέτσος,  καλωσόρισε τους Ανταποκριτές Ξένου Τύπου υπογραμμίζοντας τη διάθεση της Κυβέρνησης για τη δημιουργία σταθερού και μόνιμου διαύλου επικοινωνίας και ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η διευκόλυνση του έργου τους με κάθε τρόπο, μεταξύ άλλων μέσω της απλοποίησης διαδικασιών διαπίστευσής τους και την εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Ν. Παππάς, υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο των Διεθνών Μέσων Ενημέρωσης στην παρουσίαση των θέσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης στη διεθνή κοινή γνώμη και εξέφρασε την επιθυμία της Κυβέρνησης για ειλικρινή και στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους των διεθνών ΜΜΕ στη χώρα μας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Γ. Σακελλαρίδης, ανέφερε ότι η συνάντηση δίνει την ευκαιρία  στους εκπροσώπους  των διεθνών Μ.Μ.Ε. να ενημερωθούν απευθείας από τους Έλληνες Υπουργούς που συμμετέχουν στη διαπραγματευτική ομάδα και τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Ελληνική Κυβέρνηση στην έγκυρη, σφαιρική και διαρκή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Αν. Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κ. Ευ. Τσακαλώτος, σημείωσε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση διαθέτει ισχυρή μεταρρυθμιστική ατζέντα καθώς και  τη βούληση να την εφαρμόσει και σημείωσε την ανάγκη έγκυρης ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης.