Σχολιάζοντας τις προτάσεις τις ελληνικής πλευράς ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Μ. Σαπέν ανέφερε ότι είναι ποιοτική δουλειά 

Για ποιοτική δουλειά έκανε λόγο ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, αναφερόμενος στις ελληνικές προτάσεις και πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται υπό καλές συνθήκες.

«Γνωρίζω την κίνηση, βλέπω τη δουλειά που έχει γίνει. Η δουλειά είναι ποιοτική. Οι συνομιλίες διεξάγονται υπό καλές συνθήκες» δήλωσε ο κ. Σαπέν την Δευτέρα το πρωί, ερωτηθείς σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις που παρουσιάσθηκαν λίγες ώρες πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Ο ίδιος τόνισε πως πρέπει να υπάρχει συμμετοχή του ΔΝΤ και πως η επίτευξη συμφωνίας απαιτεί να εξελιχθούν όλες οι πλευρές. «Αν κάθε πλευρά εμμείνει στη θέση της, δεν είναι δυνατή μια συμφωνία», δήλωσε στο Radio France Internationale.

Την πεποίθηση ότι σήμερα Δευτέρα θα επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα εξέφρασε και ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, χαρακτηρίζοντας συμπαγείς τις προτάσεις που κατέθεσε χθες στους θεσμούς η ελληνική πλευρά.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Μοσκοβισί εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά τις νέες ελληνικές προτάσεις στο σημερινό Eurogroup είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό πρόγραμμα. «Η νέα ελληνική πρόταση είναι συμπαγής», τόνισε.

Μοσκοβισί: Σήμερα θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα