Ιδιαίτερα συγκρατημένος αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα εμφανίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος της Κομισιόν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, λίγο πριν την έναρξη της νέας Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Ο κ. Γιούνκερ είπε πως σήμερα άρχισαν πάλι στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

«Θα πρέπει να εργαστούμε συνεκτικά και στενά με πολύ στενές προτάσεις», είπε και πρόσθεσε πως και το Κοινοβούλιο και η Κομισιόν, λόγω του θεσμικού τους ρόλου, πρέπει να κινούνται με τον ίδιο τρόπο. 

Ωστόσο, ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με το τι θα γίνει τελικά με την Ελλάδα ο κ. Γιούνκερ περιορίστηκε να πει πως θα μιλήσει για το ζήτημα την Τρίτη, όταν και θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε την ελπίδα του να υπάρξει μια επιτυχής κατάληξη στο ζήτημα της Ελλάδας. 

Ο κ. Σουλτς είπε ότι ελπίζει πως θα υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ Αθήνας και πιστωτών, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι αδύνατο να γεφυρωθούν οι διαφορές των δύο πλευρών.

Παράλληλα, μίλησε με θερμά λόγια για τον κ. Γιούνκερ, τονίζοντας ότι είναι 
ευγνώμων για την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι για την Ελλάδα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε ένα θετικό συμπέρασμα», είπε και πρόσθεσε: «Ο κ. Γιούνκερ έκανε εξαιρετική δουλειά».