Τη συνεργασία της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη του τρίτου μνημονίου ύψους 85 δισ. ευρώ εξήραν οι πιστωτές της χώρας μας ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup σήμερα το μεσημέρι, μεταδίδει το Reuters. 

Το πρακτορείο σημειώνει πως την Τρίτη η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με το κουαρτέτο των δανειστών της. 

Σε κοινή ανακοίνωση της Κομισιόν και της ΕΚΤ, οι τέσσερις θεσμοί (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM) αναγνωρίζουν την “πολύ καλή συνεργασία των ελληνικών αρχών” η οποία και κατέστη εφικτή τη συμφωνία ύστερα από πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων”. 

Το Reuters υπενθυμίζει ότι το κοινοβούλιο της Φινλανδίας -η οποία ήταν μια από τις χώρες της ευρωζώνης που ήταν σκεπτική όσον αφορά την παροχή επιπλέον βοήθειας στην Ελλάδα-, ψήφησε υπέρ της βοήθειας χθες. Ωστόσο, μένει να ψηφίσει υπέρ της βοήθειας και το κοινοβούλιο της Γερμανίας. 

Στην ίδια ανακοίνωση, συμπληρώνει το πρακτορείο, η Κομισιόν επισημαίνει πως το νέο πακέτο θα βοηθήσει την Ελλάδα “να αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες ανισορροπίες της οικονομίας προκειμένου να επανέλθει η χώρα σε μονοπάτι βιώσιμης ανάπτυξης, αντιμετωπίζοντας παράλληλα με τρόπο αποφασιστικό τις κοινωνικές προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία”.