Οι καλοκαιρινές διακοπές του Πάμπλο Ιγκλέσιας, του επικεφαλής του Podemos, τελείωσαν και ο ίδιος πραγματοποίησε χθες συνέντευξη Τύπου, την ώρα που οι υποστηρικτές του προωθούν τη διαδικτυακή εκστρατεία #PabloIglesiatoMoncloa (Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας στην προεδρική κατοικία). «Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε τις εκλογές», δήλωσε. 


Παρ’ όλα αυτά, τα δημοσκοπικά ποσοστά δεν τον ευνοούν, καθώς χθεσινή δημοσκόπηση της Celeste για λογαριασμό της εφημερίδας «El Diario» δείχνει το ποσοστό των Podemos στο 11,94%, που μεταφράζεται σε 30-34 έδρες. Το Λαϊκό Κόμμα (PP) συγκεντρώνει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 31,42%, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) 27,57% και οι Ciudadanos 9,89%. Κανένα από τα τέσσερα κόμματα που ηγούνται της δημοσκόπησης δεν θα μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση πλειοψηφίας.

Ο Ιγκλέσιας έχει απορρίψει την ιδέα του συνασπισμού μεταξύ του PSOE και Podemos, αν και δεν απέρριψε το διάλογο με τις νέες εναλλακτικές αριστερές πλατφόρμες, όπως το «Ahora» στη Μαδρίτη και το «Comun» στη Βαρκελόνη. 
Ο ίδιος, ερωτώμενος για τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε πως είναι «λιοντάρι» επειδή παραιτήθηκε, καθώς ήταν μια πράξη θάρρους. Επιπλέον, αναφέρθηκε στον Τζέρεμι Κόρμπιν, τον επικρατέστερο υποψήφιο των Εργατικών στην Βρετανία, υποστηρίζοντας πως είναι «πολύ σημαντικός» και θα βοηθήσει το Κόμμα να θυμηθεί τις ρίζες του.