Η αύξηση των εξαγωγών διεύρυνε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί τον Ιούλιο, σε μια ένδειξη ότι η ξένη ζήτηση υποστηρίζει την οικονομική ανάπτυξη στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

 

Το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα, προσαρμοσμένο με βάση τις εποχιακές μεταβολές, διευρύνθηκε στα 22,8 δισ. ευρώ τον Ιούλιο έναντι του αναθεωρημένου ποσού των 22,1 δισ. ευρών  τον Ιούνιο, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πλεόνασμα που σημειώθηκε ποτέ από τον Ιανουάριο του 1991, όταν άρχισαν να καταγράφονται τα στοιχεία, και υψηλότερο από τις προβλέψεις για 22,3 δισ. ευρώ με βάση έρευνα της The Wall Street Journal σε οικονομολόγους.

Οι προσαρμοσμένες εξαγωγές ενισχύθηκαν 2,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στα 103,4 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 2,2% στα 80,6 δισ. ευρώ.

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών εμφάνισε μη προσαρμοσμένο πλεόνασμα ύψους 23,4 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για 21,5 δισ. ευρώ.

Πηγή: Capital.gr