Έτοιμος να συζητήσει με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου στην ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ

Με ενωτική διάθεση και έτοιμος να συζητήσει με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της χώρας εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος εξαπέλυσε ταυτόχρονα δριμεία επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και τον κάλεσε να δώσει επιτέλους απαντήσεις για ζητήματα που αφορούν τη διαπραγμάτευση. 

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει επιτέλους να απαντήσει στον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο για τον Γιάνη Βαρουφάκη, αναφερόμενος στις αιχμές που άφησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για το ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών. Τόνισε δε, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρει ακέραια την ευθύνη για όλα όσα έγιναν τους περασμένους επτά μήνες και τον κάλεσε να δώσει λεπτομερή απάντηση για το θέμα του κ. Βαρουφάκη και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε. «Πήγε στο δημοψήφισμα εις γνώσιν του ότι θα κλείσουν οι τράπεζες. Και μας λέει ότι τις κλείσαν οι ξένοι. Έχει υπογράψει και ο ίδιος και οι υπουργοί. Και θυμόμαστε τον κ. Βαρουφάκη που είπε ‘Nτάρλινγκ έκλεισα τις τράπεζες σήμερα’. Και είχε και κεφάκι. Αυτά δεν ξεχνιούνται και είναι προσβολή στον ελληνικό λαό» είπε.

Μάλιστα, για άλλη μια φορά ο κ. Μεϊμαράκης έτεινε χείρα συνεργασίας προς το ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «αν ο κ. Τσίπρας θέλει να συμμετέχει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος, θα το συζητήσω με τους επιτελείς μου». Εξέφρασε, όμως, την εκτίμηση ότι ο κ. Τσίπρας δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, βασιζόμενος, φυσικά, στις δηλώσεις του ίδιου του τέως πρωθυπουργού το τελευταίο διάστημα. Σε περίπτωση που υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο, τότε, σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να του δώσει στελέχη που θα συμφωνήσουν στην εφαρμογή ενός συγκεκριμένου προγράμματος. 
 
Σε ερώτηση γιατί επιμένει τόσο στη συνεργασία μαζί του, μετεκλογικά, απάντησε καλώντας τους δημοσιογράφους να αναρωτηθούν γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συνεργαστεί. Ίσως είπε, «για να μείνει απέξω και να πετροβολάει».
 
«Σαφώς και θα είμαι ο πρωθυπουργός και σαφώς θα απευθυνθώ σε άλλες δυνάμεις αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης, για το ενδεχόμενο που το κόμμα του έρθει πρώτο στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
 
Πρόσθεσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εμποδίσει κάτι τέτοιο. Κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν το αποδέχεται αυτό και αν όχι να διατυπώσει τη δική του πρόταση για να τοποθετηθεί και ο κ. Μεϊμαράκης στη συνέχεια. 

Απαντώντας δε στο ερώτημα που θέτει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ περί παλιών και νέων κομμάτων, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε «πολύ παλιό» κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ καθότι, όπως ανέφερε, υπάρχει τουλάχιστον 18 χρόνια. Σε μια προσπάθεια να θέσει τα διλήμματα των εκλογών, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να πάμε μπροστά ή πίσω; Με συνεργασίες ή αλαζονικότητα; Με αλήθειες ή με ψέματα;». 

«Με ψήφο τιμωρίας, διαμαρτυρίας, αποχή, δεν λύνουμε προβλήματα. Λύνουμε με συμμετοχή και ψήφο εμπιστοσύνης», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «η ψήφος τιμωρίας, διαμαρτυρίας και αποχής αυτή την περίοδο και μάλιστα προς ακραίες λαϊκίστικες δυνάμεις, όπως εμφανίζονται, κοστίζει. Έμμεσα, άθελά τους, έφεραν τον Τσίπρα πρώτο και μας κόστισε φέσι 90 δισ. Πολλά δεν είναι για διαμαρτυρία μέσα σε επτά μήνες;» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Σε στρατηγικό κενό ο Τσίπρας» 

«Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε στρατηγικό κενό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, κάτι το οποίο απέδωσε στις τοποθετήσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις τοποθετήσεις των στελεχών του. 
 
«Πιστεύετε ότι την επομένη των εκλογών ο κ. Τσίπρας θα είναι αρχηγός, και αρχηγός συγκροτημένου κόμματος», διερωτήθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
 
«Διαβάζω τα κείμενα των “53” και είναι χειρότερα από της Αριστερής πλατφόρμας. Πώς θα είναι συμπαγής μια τέτοια κοινοβουλευτική ομάδα», είπε. Χαρακτήρισε «πολύ παλιό κόμμα» τον ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι σε αυτές τις εκλογές θα καταρρεύσει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα θα επιστρέψει στα «βασικά» ποσοστά του, που είχε όταν ξεκίνησε.

Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης 

Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε ότι στην περίπτωση που το κόμμα του αναλάβει την εξουσία θα σχηματίσει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης στην οποία, όπως είπε, οφείλει να συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ήταν η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα που έφερε τη συμφωνία.

Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι σχεδιάζει τη συγκρότηση τριών ομάδων, αμέσως μόλις αναλάβει πρωθυπουργός: Είναι η εθνική ομάδα διακυβέρνησης που θα επιδιώκει συνεργασίες με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και η ομάδα εθνικού σχεδιασμού. Και οι τρεις θα γίνουν μέσα στον Σεπτέμβριο, το αργότερο αρχές Οκτωβρίου. 

Για την επανεκκίνηση της οικονομίας, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά 

Όσον αφορά το πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, το οποίο παρουσιάστηκε το Σάββατο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι όσα ελέχθησαν είναι «πραγματοποιήσιμα και ρεαλιστικά». 

Την ίδια ώρα, σε ερώτημα για το ασφαλιστικό, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως ότι γίνει θα πρέπει να είναι μακροπρόθεσμό εφόσον λυθούν προβλήματα όπως η εισφοροδιαφυγή, το δημογραφικό ή η αύξηση των θέσεων εργασίες. Διατηρώντας την πάγια θέση του ότι δεν θα εξαγγείλει μέτρα που δεν μπορεί να υλοποιήσει, αντίστοιχη απάντηση έδωσε και σε ερώτημα για τα εργασιακά.  

e-typos.com

Μεϊμαράκης: Σε στρατηγικό κενό ο Τσίπρας-Μένει απέξω για να πετροβολάει