Τα έξι ζητήματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Φ. Ολάντ

Τα έξι ζητήματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Φ. Ολάντ

Του Νίκου Παπαδημητρίου

Έξι θέματα έθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στη διευρυμένη, παρουσία υπουργών, συνάντηση που είχαν. Από την πλευρά του, ο Γάλλος Πρόεδρος εξέφρασε τη φιλοδοξία του η Γαλλία να αποτελέσει τη γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, φράση που η Αθήνα αποτιμά ως ιδιαίτερα θετική.

Τα έξι θέματα που έθεσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι τα εξής:

Κόκκινα δάνεια (για το οποίο κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως δεν υπάρχουν περιθώρια υποχώρησης), ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, χρέος, συλλογικές συμβάσεις, ασφαλιστικό και ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Στην ίδια συνάντηση, έγινε ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών για την πορεία της διαπραγμάτευσης, ενώ συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα γραφειοκρατίας, δημόσιας διοίκησης, φορολογίας. Επίσης έγινε ενημέρωση από τον αν. υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, για το προσφυγικό ενώ συζητήθηκαν εκτενώς τα ελληνικά αιτήματα.

Πραγματοποιήθηκε όμως και μια ακόμη συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν από τη μια πλευρά και τους Νίκο Παππά, Γιώργο Σταθάκη, Αλέξη Χαρίτση, Λόη Λαμπριανίδη (γενικό γραμματέας στρατηγικών επενδύσεων) και Δημήτρη Λιάκο (διευθυντή του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού). Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν ιδέες για την καλύτερη αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ, την παροχή γαλλικής τεχνογνωσίας στα παραπάνω θέματα, την προώθηση επενδυτικών σχεδίων στον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αγροτικό τομέα, τις υποδομές και την ενέργεια. Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα ελληνογαλλικών επενδύσεων σε αναδυόμενες οικονομίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την προσέλκυση επενδύσεων, Νίκος Παππάς, θα συναντηθεί με μεγάλους επενδυτές.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

inmemory.gr

inmemory.gr

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ -ΙΟΥΛΙΟΣ 2018

Kατηγορίες

Ιστορικό

Web TV

Ολόκληρο το Αμερικανικό Σύνταγμα για Πρώτη Φορά στα Ελληνικά

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!