Tι σηματοδοτεί η απόφαση του πρωθυπουργού για τη “φιλοξενία” των 50.000 προσφύγων;

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Στο χάρτη αριστερά βλέπετε τη σημερινή κατάσταση στη Συρία. Στη Συρία έχουν δημιουργηθεί 4 buffer zones (σ.σ. ουδέτερες ζώνες). Ένα των επαναστατών (1+3), ένα της ISIL (2) και ένα ακόμη των Κούρδων (4), που στήνουν το κράτος τους.

Αυτοί που χάνουν τον πόλεμο είναι οι επαναστάτες και τα μέλη της ISIL. H Tουρκία έχει προσφέρει πολλή στήριξη σε αυτούς με τα λεφτά των Αραβικών κρατών. Απο τη στιγμή που οι επαναστάτες και τα μέλη της ISIL (δημιουργήματα της Δύσης) χάνουν το πόλεμο είναι λογικό να ψάξουν να βρούν οδούς διαφυγής.

Το Ιράκ, το Ιράν, οι Κούρδοι αλλά και το Ισραήλ δεν φαίνεται να τους αφήνουν χώρο να πάνε προς τα εκεί, η δε Τουρκία δεν τους θέλει για να μείνουν εκεί. Μόνη οδός διαφυγής τους είναι η Τουρκία και απο εκεί η Ελλάδα.

Με την είσοδο των Ρώσων στο παιγνίδι φαίνεται οτι τα buffer zones (1) και (2) συνεχώς αδειάζουν. Για το λόγο αυτό ανέρχεται συνεχώς πρόσφατα και ο αριθμός αυτών που έρχονται απο τη Συρία στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας.

Ο Τσίπρας αποδεχόμενος να “φιλοξενήσει” 50,000 πρόσφυγες δημιουργεί ένα μεγάλο buffer zone απο φανατικούς ισλαμιστές, όπως αυτά που διαλύονται στη Συρία, μέσα στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό και θα γίνει τραγικότερο απο τη στιγμή που θα τους δώσει με κάποιο τέχνασμα Ελληνική γή για καλλιέργεια με σκοπό να τους κρατήσει ώστε να δημιουργηθεί μειονότητα. Ποιός είναι τόσο αφελής να πιστέψει την ΕΕ των “εξύπνων”, ότι στην Ελλάδα πλέον θα έρχονται οι “μετανάστες” για να μείνουν για “λίγο”; Ποιός θα είναι τόσο αφελής να πιστέψει απόψεις, όπως ότι “η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει τη πλάτη της στο προσφυγικό”, όταν φορτώνεται μόνιμα όλο το βάρος της υπόθεσης και όταν διαφημίζεται στο διαδίκτυο σαν χώρα “παράδεισος” για τους μετανάστες (ανοιχτές πόρτες, δουλειά και προσφορά Ελληνικής Γής); Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τσίπρας δεν κλείνει τα σύνορα της Ελλάδας με τη Τουρκία.