Ο οίκος αξιολόγησης υποστηρίζει ότι η Πειραιώς μπορεί να βρει επιπλέον €800 εκατ. από άλλες κεφαλαιακές δράσεις, μεταξύ των οποίων και η πώληση θυγατρικών. Δύσκολα θα συγκεντρώσει και τα €4,9 δισ. από ιδιώτες.

 

Η Moody’s εκτιμά πως η πρόταση επαναγοράς που υπέβαλλε η Πειραιώς στις 15 Οκτωβρίου θα προσφέρει κεφαλαιακή ανακούφιση περίπου 600 εκατ. ευρώ στην τράπεζα, από τα 4,9 δισ. ευρώ που χρειάζεται συνολικά να αντλήσει ως το τέλος του έτους. 

Ο υψηλός βαθμός αποδοχής σημαίνει πως η Πειραιώς θα είναι σε θέση ναπυροδοτήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης, αναγκάζοντας όλους τους ομολογιούχους να αποδεχτούν την πρόταση.

Οι απώλειες για τους ομολογιούχους θα ανέλθουν στο 57% της ονομαστικής αξίας, μέγεθος που κατά την Moody’s καθιστά την επαναγορά «distressed exchange» και είναι σύμφωνο με την αξιολόγηση «C» στα senior ομόλογα της τράπεζας.

Ο οίκος αξιολόγησης υποστηρίζει ότι επιπλέον 800 εκατ. ευρώ μπορούν να βρεθούν από άλλες κεφαλαιακές δράσεις. Στις δράσεις αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η πώληση θυγατρικών και η κατάταξη αναβαλλόμενων φορολογικών στοιχείων ενεργητικού ως κεφαλαίων CET1.

Σύμφωνα με την Moody’s η τράπεζα θα δυσκολευτεί να αντλήσει το σύνολο των 4,9 δισ. ευρώ από ιδιώτες επενδυτές.

Πηγή: Euro2day.gr