“Η Ελλάδα στενάζει από το προσφυγικό και ο ανθρωπισμός μας έχει διεθνώς αναγνωριστεί! Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει..Να ασχοληθεί ο Σόιμπλε με την Τουρκία και τα κέρδη των οργανωμένων διακινητών που εκμεταλλεύονται χιλιάδες ανθρώπους! Έλεος πια..” έγραψε στο προσωπικό της προφίλ στο facebook η ευρωβουλευτής της Ν.Δ Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ προκάλεσε και πάλι “θερμό” επεισόδιο με την Κυβέρνηση μετά τις επικρίσεις που διατύπωσε σε συνέντευξή του για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την Ελλάδα εγκαλώντας τη για συστηματική παραγνώριση της Συνθήκης του Δουβλίνου.

Στις αιτιάσεις Σόιμπλε ανταπάντησε η Κυβέρνηση δια της Όλγας Γεροβασίλη, αναφέροντας: “”Αξίζει να υπενθυμίσει κάποιος στον κ. Σόιμπλε ότι η Ελλάδα δίνει μια μεγάλη μάχη ανθρωπισμού στα σύνορα της ΕΕ, και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που δημιουργήθηκαν από 5 χρόνια συνεχούς λιτότητας”, υπογραμμίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσθέτει: “Η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων το αναγνωρίζει. Ο ίδιος προτιμά να επιτίθεται φραστικά στην Ελλάδα, προφανώς για τους δικούς του εσωκομματικούς λόγους””.