Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ των επενδύσεων, με όρους όμως και προϋποθέσεις.

Αναφερόμενος στην αναστολή της επένδυσης στις Σκουριές τόνισε η Eldorado Gold έκανε ένα “πολιτικό παιχνίδι” συναντώντας τελευταία στιγμή την κυβέρνηση και ανακοινώνοντας τα αιτήματά της έχοντας υποβάλλει άδειες μέσα στο Δεκέμβριο τις οποίες ωστόσο το Δημόσιο έχει δικαίωμα να αξιολογήσει εντός 60 ημερών.

Επισήμανε ότι η εταιρεία ζητάει τις άδειες απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσει να απολύει και κάνοντας λόγο για “ωμό εκβιασμό”.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να υπάρχουν επενδύσεις, κάτω ωστόσο από όρους και προϋποθέσεις και με σεβασμό στο περιβάλλον, ώστε να μην αντιτίθενται σε άλλες θέσεις εργασίας.

Αναγνώρισε πάντως ότι υπάρχουν περιπτώσεις που επενδύσεις δεν είναι συμβατές με το μοντέλο ανάπτυξης που έχει επιλέξει μια χώρα, ενώ εκτίμησε ότι ενδεχομένως η στάση της εταιρείας είναι απόρροια των οικονομικών προβλημάτων και της συγκυρίας που αφορούν στις τιμές του χρυσού.

Σχετικά με το αγροτικό, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι ο τρόπος αντιμετώπισής του ήταν γνωστός από τον Αύγουστο και “δεν πρόκειται για νέα μέτρα αλλά για γνωστά μέτρα”.

Για το Ασφαλιστικό μίλησε για διαδικασία αναμόρφωσής του ως νέα πραγματικότητα που έρχεται ως αποτέλεσμα ληστρικής επίθεσης στα αποθεματικά των ταμείων μέσω του PSI ή των δομημένων ομολόγων.

Σχετικά με πληροφορίες για παράταση του χρόνου αξιολόγησης πέρα από το πρώτο εξάμηνο του έτους, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι κάτι τέτοιο βρίσκεται έξω από το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας και πως πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους, ενώ για τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα σημείωσε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί ο τρόπος της παρουσίας του.