Υπέβαλε την παραίτησή του ο υπουργός-Συνάντηση Καμμένου-Τσίπρα στο Μαξίμου

 Στη διάθεση του πρωθυπουργού είναι σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, καθ υπόδειξη του κυβερνητικού του εταίρου, Πάνου Καμμένου. 

Το ζήτημα συζητήθηκε σε σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Α. Τσίπρα και τη συμμετοχή των Γ. Δραγασάκη, Ν. Φίλη, Π. Σκουρλέτη και Όλγας Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της σύσκεψης ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μουζάλα.  

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Μουζάλας πρέπει να παραιτηθεί

Ατόπημα χαρακτήρισε τη χρήση του όρου “Μακεδονία” από τον κ. Μουζάλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισηαμίνοντας ότι είναι επιβεβλημένη η παραίτησή του, ενώ έκανε λόγο για συνολική αποτυχία στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

 

“Εδώ πέρα που έχουμε φτάσει νομίζω η παραίτηση του κ. Μουζάλα είναι επιβεβλημένη. Είναι σαφές ότι θα πρέπει να παραιτηθεί ή ο κ. Μουζάλας ή ο κ. Καμμένος. Ο κ. Μουζάλας προέβη σε ένα ατόπημα, μεγάλο και ξέρετε στην πολιτική αυτά τα οποία λέμε, πρέπει να έχουν και επιπτώσεις…Σίγουρα οφείλει να δώσει η κυβέρνηση μία οριστική απάντηση στο ζήτημα αυτό εντός της ημέρας…Δε μπορεί να σέρνεται άλλο αυτή η υπόθεση. Ο κ. Μουζάλας δεν πρέπει να παραιτηθεί μόνο γιατί χρησιμοποίηση τον όρο “Μακεδονία” παντελώς ανεπίτρεπτα, αλλά γιατί τελικά απέτυχε. Απέτυχε και ο ίδιος στην διαχείριση του προβλήματος και κάποιος, κάποια στιγμή πρέπει να αναλάβει μια ευθύνη για αυτά τα οποία βλέπουμε και βιώνουμε στη χώρα μας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Σκάι”. 

Νωρίτερα, ο ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο “Μega” εμφανίστηκε αμετακίνητος στη θέση του να παραιτηθεί ο Γιάννης Μουζάλας για την αναφορά του στα Σκόπια με τον όρο “Μακεδονία”. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε πως ο κ. Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί και πρόσθεσε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν γκάφες και όταν γίνονται πληρώνονται. “Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πηγαίνει στη Σύνοδο και να έχουμε τέτοιες δηλώσεις που είναι επιζήμιες”, είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής έχει μιλήσει λανθασμένα στο παρελθόν και για 150.000 πρόσφυγες που θα φτάσουν στην Ελλάδα και για ενσωμάτωσή τους στον πληθυσμό της χώρας.

Όπως αποκάλυψε μίλησε χθες με τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν είχε δει το επίμαχο βίντεο, και επιφυλάχθηκε ώστε να ενημερωθεί και να υπάρξει νέα επικοινωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Αφήνοντας να εννοηθεί πως ο κ. Μουζάλας ενδέχεται να παραιτηθεί σήμερα.

Αυξάνοντας έμμεσα την πίεση προς την κυβερνητική πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καμμένος είπε πως έχει συγκαλέσει για αύριο το πρωί την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και έφερε ως παράδειγμα τις παραιτήσεις που έχουν υποβάλει κατά διαστήματα στελέχη του κόμματός του, όπως ο Π. Σγουρίδης και ο Δ. Καμμένος και μάλιστα για ήσσονος σημασίας θέματα.

“O κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη των Ανεξάρτητων Ελλήνων”, είπε χαρακτηριστικά.

Η πολιτική θύελλα που ξέσπασε από τη χρήση του όρου ΄’Μακεδονία” από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ αναφερόμενος στα Σκόπια, δεν κατάφερε να κοπάσει, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη, κάνοντας λόγο για λάθος εκ παραδρομής.

Μ. Παπαδοπούλου: “Όλα είναι ανοιχτά”

Επιπλέον η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου έθεσε ακόμα και θέμα παραμονής των ΑΝΕΛ στον κυβερνητικό συνασπισμό. “Όλα είναι ανοιχτά, ας δούμε πώς θα εξελιχθεί η μέρα” σχολίασε στον “ΣΚΑΙ”.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Άμυνας είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό την Τρίτη το βράδυ, και εμμένει στο θέμα της παραίτησης του Γιάννη Μουζάλα, παρότι η κυβέρνηση τον κάλυψε πολιτικά. “Στα εθνικά μας θέματα δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις. Δημιουργείται de facto αναγνώριση με τη δήλωσή του” σχολίασε η Μανταλένα Παπαδοπούλου. 

Υπενθυμίζεται ότι αίτημα παραίτησης του κ. Μουζάλα διατύπωσε χθες και η Νέα Δημοκρατία, με το Μαξίμου πάντως να χαρακτηρίζει “υπερβολή” το αίτημα του κ. Κουμουτσάκου για παραίτησή του από τον υπουργικό θώκο.

Ποτάμι: Υπάρχουν λόγοι για να παραιτηθεί ένας υπουργός αλλά όχι για “σαρδάμ”

Την άποψη ότι ένα “σαρδάμ” δεν θα έπρεπε να κοστίσει σε έναν υπουργό τη θέση του εξέφρασε το Ποτάμι, αναφορικά με το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αποκάλεσε τα Σκόπια “Μακεδονία”.

“Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παραιτηθεί ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά τα σαρδάμ δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς. Εθνοκάπηλοι όλων των ειδών συμμαζευτείτε. Η χώρα έχει τραγικά προβλήματα μπροστά της, μην καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα” ανακοίνωσε το κόμμα χαρακτηριστικά.

Παπαδημούλης: Δεν είναι ώρα για παραιτήσεις 

Μήνυμα συσπείρωσης έστειλε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, επισημαίνοντας παράλληλα ότι “η αναταραχή για το λάθος του Μουζάλα είναι υπερβολική”.

“Τώρα είναι η ώρα συσπείρωσης και μάχης για το Προσφυγικό και την Οικονομία. Όχι για παραιτήσεις. Η αναταραχή για το λάθος του Μουζάλα, είναι υπερβολική”.

Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου για το θέμα Μουζάλα

Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου για το θέμα Μουζάλα