Πούτιν και Πάπας στην Ελλάδα… ξορκίζουν τις κακές ειδήσεις

Του Νίκου Παπαδημητρίου

Να ξεφύγει από τις «κακές» ειδήσεις και να πιστωθεί μερικά θετικά πρωτοσέλιδα στο διεθνή Τύπο θα επιχειρήσει η κυβέρνηση το αμέσως προσεχές διάστημα. Για την προσέλκυση της θετικής δημοσιότητας απαιτούνται ωστόσο και οι… stars.

Τους οποίους το Μέγαρο Μαξίμου βλέπει στα πρόσωπα του Πάπα Φραγκίσκου και του Ρώσου Προέδρου Πούτιν. Ο πρώτος θα επισκεφθεί, ως γνωστόν, την ερχόμενη εβδομάδα το νησί της Λέσβου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου. Ο πνευματικός ηγέτης των ανά τον κόσμοΡωμαιοκαθολικών είναι, χωρίς αμφιβολία, μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της εποχής μας. Την άλλη εβδομάδα θα βρεθεί ανάμεσα στα προσφυγόπουλα, μαζί του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

AdTech Ad

Ενώ, όπως σημείωναν κυβερνητικές πηγές, οι δύο πνευματικοί ηγέτες (σ.σ. οι κ.κ. Φραγκίσκος και Βαρθολομαίος) με την επικείμενη παρουσία τους «επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά την αναγνώρισή τους στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα(δημόσιες αρχές, κοινωνικές οργανώσεις και πολίτες) για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης με ανθρωπιά και αποτελεσματικότητα».

Τον επόμενο μήνα, περί τα τέλη Μαΐου συγκεκριμένα, στην Ελλάδα θα φτάσει ένας από τους πιο ισχυρούς ηγέτες του πλανήτη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Το γεγονός επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά τη συνάντηση που είχε με τον εκπρόσωπο του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. Μια επίσκεψη που στόχο θα έχει, τη σύσφιγξη των οικονομικών και δη ενεργειακών σχέσεων των δύο χωρών. Αυτό το τελευταίο πάντως, οι αγωγοί που διέρχονται από το ελληνικό έδαφος, δεν είναι από τα πιο εύκολα θέματα, στο βαθμό που έκδηλο είναι το ταυτόχρονο ενδιαφέρον και άλλων ισχυρών παικτών του πλανήτη.

Την ερχόμενη Δευτέρα, τέλος, στην Αθήνα φθάνει ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, που ηγείται της -κεντροαριστερής- κυβέρνησης συνασπισμού,ΣοσιαλιστώνΜπλόκου της Αριστεράς και Κ.Κ. Πορτογαλίας. Με την παρουσία του αναμένεται, ως εκ τούτου, να τονισθεί το πολιτικά εναλλακτικό πείραμα στην Ευρώπη, που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική του νίκη τον Ιανουάριο του 2015.