Lou Jiwei (ΥΠΟΙΚ Κίνας): «Παράλογος τύπος ο Trump» – Αφορμή η εξαγγελία για αύξηση δασμών πάνω από το 45%

 

«Ο Trump είναι ένας παράλογος τύπος. Αν θέλει να το κάνει αυτό, τότε, θα παραβιαστούν οι κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου»
Επίθεση στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα, Donald Trump, εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών της Κίνας, Lou Jiwei, αποκαλώντας τον «παράλογο τύπο».

Αφορμή στάθηκε η εξαγγελία του Trump για την αύξηση των δασμών στα κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ, κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 45%.
Σε συνέντευξη του, που δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα “The Wall Street Journal,” ο κινέζος ΥΠΟΙΚ τόνισε:

«Ο Trump είναι ένας παράλογος τύπος. 

Αν θέλει να το κάνει αυτό, τότε, θα παραβιαστούν οι κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.” 

Παράλληλα τόνισε, ότι αν οι ΗΠΑ εφαρμόσουν την πρόταση του Trump τότε, στην ουσία “δε θα τους ανήκει ο τίτλος της παγκόσμιας υπερδύναμης. Οι ΗΠΑ είναι απαραίτητο ν’ αναγνωρίσουν ότι η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο, έχουν αμοιβαία εξάρτηση, καθώς η αμερικανική και η κινεζική οικονομία είναι αλληλένδετες,” τόνισε.

Ο Κινέζος αξιωματούχος αναγνώρισε ότι η ρητορική στη διάρκεια της αμερικανικής προεκλογικής εκστρατείας, μπορεί να είναι πομπώδης, ενώ από την άλλη μεριά, η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο για τις ΗΠΑ.

Ο Trump από την πλευρά του υποστήριξε χθες ότι η Κίνα έχει κηρύξει “οικονομικό πόλεμο” στις ΗΠΑ. “Παίρνουν τις δουλειές μας και τα χρήματά μας. 

Δε μπορεί να συνεχιστεί αυτό και να μας ληστεύουν” τόνισε στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Νέα Υόρκη. 

Πηγή