Ένα βήμα πιο κοντά και για τους δυο στο χρίσμα 

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον κέρδισαν τις προκριματικές εκλογές στην πολιτεία της Νέας Υόρκης για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατών αντίστοιχα.

Η νίκη του Νεοϋορκέζου Τραμπ στην ίδια του την πολιτεία, του έδωσε μεγαλύτερη ώθηση και τον έφερε πιο κοντά στο να αποκτήσει το όριο των 1.237 εκλέκτορες που χρειάζεται για κερδίσει το χρίσμα, αφήνοντας πίσω τον Τεντ Κρουζ και τον Τζον Κέισικ.

Από την άλλη και η Χίλαρι Κλίντον, που προηγείται στους Δημοκρατικούς του μόνου άλλου συνυποψηφίου της, Μπέρνι Σάντερς, επικράτησε στους προκριματικούς στην πολιτεία, την οποία είχε αντιπροσωπεύσει και ως γερουσιαστής.

Η ψηφοφορία στην πολιτεία ανέδειξε αρκετά προβλήματα στη διαδικασία. Μεταξύ άλλων, τα ονόματα περισσότερων από 125.000 ατόμων εξαφανίστηκαν από τους εκλογικούς καταλόγους, όπου οι εγγεγραμμένοι αγγίζουν περίπου τα 4 εκατομμύρια. Ο οικονομικός διευθυντής της πόλης της Νέας Υόρκης Σκοτ Στρίνγκερ, υπεύθυνος για ατασθαλίες στη διοίκηση της πολιτείας, διέταξε έλεγχο του εκλογικού συμβουλίου της πόλης, το οποίο κατηγόρησε ως “μονίμως ανοργάνωτο, χαοτικό και ανεπαρκές”.

 

Τράμπ και Κλίντον οι μεγάλοι νικητές των προκριματικών εκλογών στη Νέα Υόρκη