Ο Υπουργός Οικονομικών κατά την ομιλία του κατηγόρησε τις Κυβρνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας οτι έχουν την ευθύνη για τον “φαύλος κύκλο” στον οποίο ΄λεχει περιέλθει η χώρα.

 

«Έχουμε κάνει αυτά που έχουμε υποσχεθεί με λύσεις, που είναι εφικτές και θα δημιουργήσουν καθαρό διάδρομο για τους πολίτες και τους επενδυτές για να μπορούν να έρθουν να επενδύσουν και να βγούμε οριστικά από τον φαύλο κύκλο που μας έβαλαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και να πάμε σε έναν ενάρετο κύκλο», είπε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση ενόψει και του Eurogroup της Δευτέρας, ο υπουργός Οικονομικών αφού τόνισε ότι η ελληνική πλευρά έχει υλοποιήσει ότι προβλεπόταν στη συμφωνία του Καλοκαιριού, επισήμανε πως αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν όλοι εκτός από το ΔΝΤ και διεμήνυσε: «Εμείς, έχουμε πει και έχουμε πείσει ότι δεν μπορεί να ληφθούν πρόσθετα και άλλα μέτρα ούτε με βάσει το Σύνταγμα ούτε όμως και η Οικονομία τα αντέχει. Γι αυτό και μιλάμε για έναν μηχανισμό όπως τον έχουμε αναλύσει?».

Απευθυνόμενος δε, προς την ΝΔ και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ο κ. Τσακαλώτος διερωτήθηκε «εσείς είστε με την κυβέρνηση και τους ευρωπαίους εταίρους ή με το ΔΝΤ;» και κάλεσε να τοποθετηθούν με «ξεκάθαρες κουβέντες» και όχι πετώντας την μπάλα στην εξέδρα». Αναφερόμενος στην τροπολογία του για το αφορολόγητο και απέναντι στην κριτική της Αντιπολίτευσης, αντέτεινε «πως ήταν και παραμένει από τα υψηλότερα αφορολόγητα σε όλη την Ευρώπη» ενώ αρνήθηκε τις εκτιμήσεις περί αύξησης της φορολόγησης για την πλειοψηφία των φορολογούμενων.