Ερώτηση Στρατηγού Επιτήδειου: Απειλές της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με τις απειλές της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Σύμφωνα με δήλωση του Γιτζίτ Μπουλούτ, συμβούλου του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία απειλεί για άλλη μια φορά την ΕΕ με αναστολή όλων των συμφωνιών που έχει συνάψει μαζί της, εξαιτίας της διαφωνίας που προκύπτει μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας για τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Μια ενδεχόμενη αναστολή των συμφωνιών Τουρκίας-ΕΕ θα δημιουργήσει σοβαρές επιπτώσεις στην ΕΕ, ιδιαίτερα δε στην Ελλάδα, κυρίως στο θέμα του προσφυγικού καθώς οι προσφυγικές ροές προς την Ένωση θα αυξηθούν δραματικά.

Ερωτάται η επιτροπή:

– Θα υποστεί η Τουρκία συνέπειες για τις δηλώσεις αυτές, οι οποίες υπονομεύουν κάθε προσπάθεια συνεργασίας, ή για άλλη μια φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υποκύψει στους εκβιασμούς και τις πιέσεις που ασκεί η Τουρκία;

–  Προτίθεται η ΕΕ να υποχρεώσει την Τουρκία να δείξει συνέπεια απέναντι στις συμφωνίες που έχει η ίδια υπογράψει;

– Σε περίπτωση που η Τουρκία πραγματοποιήσει τις απειλές της υπάρχει εναλλακτική λύση για την διαχείριση των τεράστιων μεταναστευτικών ροών που θα διέλθουν στην Ευρώπη ώστε να μην επωμισθούν το βάρος μόνο οι χώρες που αποτελούν τις πύλες εισόδου;

O Στρατηγός Γ. Επιτήδειος, πέρα από την ερώτηση για την Τουρκία κατέθεσε και άλλες τρεις ερωτήσεις. Η πρώτη για την απρόβλεπτη συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ελλάδας, η δεύτερη αφορούσε στην καθυστέρηση καταβολής επιδοτήσεων σε παραγωγούς χυμών και η τρίτη για τις συνέπειες ακτινοβολίας ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. 

 

Αναλυτικά, οι ερωτήσεις του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής έχουν ως εξής: 

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος σχετικά με την απρόβλεπτη συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ελλάδας.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Συρρίκνωση 1,4% σημείωσε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Ελλάδας το α΄ τρίμηνο φέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, με την ΕΛΣΤΑΤ να μεταβάλλει την αρχική εκτίμησή της (μείωση ΑΕΠ κατά 1,3%). Η αρνητική εξέλιξη αποδίδεται στην πτώση της καταναλωτικής δαπάνης, των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου και στη μείωση των εξαγωγών. Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε, σε ετήσια βάση, κατά 1,3% έναντι 1,2% της αρχικής εκτίμησης.

Η κυβέρνηση προβλέπει επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπει ανάπτυξη 0,3% για φέτος και 2,7% για το 2017.

Σύμφωνα με τη γνώμη έμπειρων οικονομολόγων στην ανάκαμψη της οικονομίας αναμένεται να συμβάλει ο τουρισμός, η βελτιωμένη ρευστότητα στην οικονομία με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, καθώς και η αναμενόμενη χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

1. Γνωρίζει την απρόβλεπτη συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ;

2. Ποιες είναι οι δικλείδες ασφαλείας που χρησιμοποιούνται προκειμένου να εκμηδενίζονται οι αποκλίσεις από τις επίσημες προβλέψεις της ΕΕ, ιδίως σε οικονομικά θέματα που έχουν ως συνέπεια την αναπόφευκτη εξαθλίωση των λαών συγκεκριμένων κρατών μελών;

 Καθυστέρηση καταβολής επιδοτήσεων σε παραγωγούς χυμών

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής επιδοτήσεων σε παραγωγούς χυμών.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Όπως είναι γνωστό, ανακοινώθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) η πληρωμή 564.624 παραγωγών για το καθεστώς της Βασικής Ενίσχυσης του έτους 2015, που ήταν συνολικού ύψους 1.010.217.964 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί αγρότες από κάθε σημείο της ελληνικής Επικράτειας διαμαρτύρονται πως δεν έχουν λάβει τις αναμενόμενες επιδοτήσεις, ενώ η πρώτη δόση εδόθη τον Δεκέμβριο του 2014 και στην δεύτερη δόση δεν κατεβλήθη το υπόλοιπο του 50% αλλά μόνο το 25%. Σύμφωνα δε με στοιχεία από τις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, 718.000 παραγωγοί υπέβαλαν αίτηση ενιαίας ενίσχυσης και πολλοί που δήλωσαν συνολικές εκτάσεις μικρότερες των 4 στρεμμάτων «κόπηκαν» από το κανονισμό της νέας ΚΑΠ. Όμως και αγροτικές εκτάσεις πολύ μεγαλύτερες των 4 στρεμμάτων παρέμειναν χωρίς επιδότηση τόσο για ελαιοπαραγωγούς όσο και για παραγωγούς εσπεριδοειδών και εμπόρους αντίστοιχων χυμών.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Γνωρίζει για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει η καταβολή της σχετικής επιδότησης στους παραγωγούς, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν και διαμαρτύρονται;

Δεδομένου ότι τα χρήματα έχουν δοθεί από την Ένωση στο Ελληνικό κράτος, σε ποιες ενέργειες μπορεί να προβεί για να καταλήξουν στους δικαιούχους τους;

Συνέπειες ακτινοβολίας ηλεκτρομαγνητικών πεδίων

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με τις συνέπειες της ακτινοβολίας των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Στην εξέταση του μηχανισμού μετάδοσης ακτινοβολίας τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να μας απασχολούν είναι: Α) Η ισχύς του σήματος και Β) η απόσταση από την πηγή εκπομπής. Ως γνωστόν η ακτινοβολία εξασθενεί όσο απομακρυνόμαστε από την κεραία.

Επίσης πρέπει να διαχωριστούν οι συσκευές σε πομπούς και δέκτες. Ο πομπός εκπέμπει οπότε οι μετρήσεις ακτινοβολίας είναι μεγαλύτερες κοντά στους πομπούς απ’ ότι κοντά στους δέκτες. Τυπικοί πομποί είναι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, η κεραία του wifi router, η βάση ενός ασύρματου τηλεφώνου, ένα κινητό σε λειτουργία hotspot κλπ. (Σε περίπτωση ανταλλαγής δεδομένων πχ download ενός αρχείου στο κινητό κλπ οι δέκτες παίρνουν χαρακτηριστικά πομπού για τη διάρκεια του download).

Η έκθεση του ΠΟΥ του 2011 κατατάσσει την ακτινοβολία των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην κατηγορία 2Β ενώ επιστημονικές μελέτες (και η δημοσίευση του Lancet (το εγκυρότερο ιατρικό περιοδικό παγκοσμίως)) πιέζουν τον ΠΟΥ να κατατάξει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από το 2Β στο 2Α(καρκινογόνα).

Ερωτάται η Επιτροπή:

α) Προτίθεται να ασκήσει πιέσεις για την απόδοση της πραγματικής επικινδυνότητας στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία;

β) Ποιες οι ενέργειές της για την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από κατοικημένες περιοχές;