Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ

 

H Όλγα Γεροβασίλη μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης σε όλα τα καυτά ζητήματα της επικαιρότητας υποστηρίζοντας πως δίνεται ένας διαρκής αγώνας για να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

Η κυρία Γεροβασίλη ερωτώμενη για το Ελληνικό υποστήριξε πως η συμφωνία του καλοκαιριού εμπεριείχε και τον όρο των ιδωτικοποιήσεων. Η κυβέρνηση αποδεχτήκε μια συμφωνία και παλέψαμε για καλύτερους όρους, ενώ ο ελληνικός λαός επικύρωσε την πολιτική που χαράχτηκε το καλοκαίρι λαό στις εκλογές. 

“Δεν πανηγυρίζει κανείς”, είπε η κυρία Γεροβασίλη και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση διαπραγματευτήκε και πετύχε βελτιώσεις προς όφελος του ελληνικού δημοσίου.

Όσον αφορά το Ασφαλιστικό: η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως δεν αλλάζει τίποτε σε αυτό, πέρα από όσα ψηφίστηκαν. Η κυρία Γεροβασίλη υπογράμισε πως βρεθήκαμε μπροστά σε ένα ασφαλιστικό που κατέρρεε και πετύχαμε για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

Η κυρία Γεροβασίλη έστρεψε τα βέλη της προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις, λέγοντας:

“Σε καιρό ευδαιμονίας υπήρξαν κυβερνήσεις που δεν πήραν σημαντικές αποφάσεις. Έχουν ευθύνη οι προηγούμενες κυβερνήσεις και θα πρέπει κάποτε να απολογηθούν και όχι να μας κουνούν το δάχτυλο”.

“Οι κυβερνήσεις είναι για να παίρνουν αποφάσεις και το λαϊκό κίνημα είναι για να διεκδικεί το βέλτιστο”.

 

Για συνταγματική αναθεώρηση:

 

-Ουδείς υπονόησε και ουδείς σκέφτηκε ότι θα παρακαμφθούν οι συνταγματικές διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

– Η απάντηση μου ήταν ότι δεν έχει συζητηθεί, δεν έχει αποφασιστεί τίποτε αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω και μετά ακολούθησαν σχόλια « βόμβα στα θεμέλια» κτλ. Αυτό που υπάρχει είναι ένας φόβος του παλιού συστήματος απέναντι στη λαϊκή κρίση. 

 

Για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης:

-Η διαδικασία της αξιολόγησης ολοκληρώνεται. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η εκταμίευση. Έχουν κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα. Είμαστε πλέον στη διαδικασία της έγκρισης των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων όπου χρειάζεται.

-Ό,τι έχουμε υποσχεθεί το κάνουμε. Με διαρκή αγώνα να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια. 

 

Εργασιακά:

Θέμα 13ου και 14ου μισθού δεν έχει τεθεί.

– Το lockoutείναι σε κείμενο του ΔΝΤ. Το κείμενο αυτό απορρίφθηκε και από εμάς και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

– Οι απόψεις του ΔΝΤ είναι γνωστές. Και ο κ. Μητσοτάκης έχει ταυτιστεί μαζί τους και ως Υπουργός. Κατάργησε μέσα σε μία νύχτα τους σχολικούς φύλακες και τη δημοτική αστυνομία.

-Θα παλέψει ο κ. Μητσοτάκης στο πλευρό της κυβέρνησης για το lockoutκαι τις ομαδικές απολύσεις ή θα σφυρίζει αδιάφορα;

-Έχει σημασία για τα συμφέροντα των εργαζομένων να τοποθετηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

-Εμείς ακολουθούμε συγκεκριμένα βήματα, μεθοδικά προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Αριστερά είναι αυτή που πάλευε υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων και το κάνει και ως κυβέρνηση.

 

-Σετικά με πιθανές αλλαγές στον Εκλογικό νόμο, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως ο κ. Κουρουμπλής έχει πάρει εντολή από τον Πρωθυπουργό  να διερευνήσει  το θέμα του εκλογικού νόμου. Συνέχισε λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στη θέση του για την απλή αναλογική και θα συζητηθούν ο τρόπος και οι λεπτομέρειες του.

 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, τέλος, απέρριψε τα σενάρια ανασχηματισμού, σημειώνοντας πως δενυπάρχει κλίμα ανασχηματισμού αυτή τη στιγμή.