Η Δραστηριότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη μέσα από πολύ ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΓΓΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25ΕΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ

 
φωτογραφίες: Αριστείδης Βικέτος
Εγκαινιάστηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, η φωτογραφική έκθεση του Νικολάου Μαγγίνα, δημοσιογράφου-φωτογράφου, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εικοσιπέντε ετών από την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στον Πατριαρχικό Θρόνο 1991-2016, 
Η έκθεση έχει τίτλο: «Ο Πατριάρχης της Αγάπης, της Ειρήνης και του Διαλόγου. 25ετία της Πατριαρχίας Βαρθολομαίου 1991-2016» και συνδιοργανώνεται από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και τον Σύνδεσμο Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων.
Για την έκθεση φωτογραφίας του Νικολάου Μαγγίνα μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αλλά και ο ίδιος ο Ν. Μαγγίνας. 
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Γιάννης Αμανατίδης, ενώ παραβρέθηκαν: ο Καρδινάλιος Κουρτ Κοχ, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Ευάγγελος Σέκερης, ιεράρχες του Θρόνου και πλήθος ομογενών. 
Στιγμιότυπα από τη ζωή και τη δράση του Πατριάρχου Βαρθολομαίου αποτελούν το αντικείμενο των φωτογραφιών που ήδη εκτίθενται. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αφιέρωσε τον εαυτό του στα ιδανικά της Ορθοδοξίας, στην αγάπη, στην ειρήνη και στον διάλογο. Στη διάρκεια της Πατριαρχίας του έδωσε έμφαση στο διαθρησκειακό διάλογο, στη θρησκευτική ελευθερία, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην προστασία του περιβάλλοντος κ.α. Θρησκευτικοί, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και κοινωνικοί φορείς ανά τον κόσμο τον τίμησαν ποικιλοτρόπως για την προσφορά του. Ένα μικρό δείγμα αυτής της δραστηριότητας της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κατά την 25ετία του παρουσιάζεται μέσα από φωτογραφικό υλικό.