Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας- Παθολογικά τα αίτια σύμφωνα με την νεκροψία-Αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων

 

Νεκρός εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι του στην Ηρώδου Αττικού ο επικεφαλής του ρωσικού προξενικού τμήματος στην Αθήνα, Αντρέι Μαλάνιν. Οι συνάδελφοι του 55χρονου πρόξενου ανησύχησαν γιατί ο Μαλάνιν δεν είχε δώσει σημεία ζωής και δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Άνδρες της ασφάλειας έφθασαν σήμερα το απόγευμα στην οικία του στο κέντρο της Αθήνας, όπου τον βρήκαν νεκρό. Στον χώρο δεν βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης ή κάποιο άλλο στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα της εγκληματικής ενέργειας.

Οι πρώτες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι τα κλειδιά βρέθηκαν πίσω από την πόρτα καθώς κι ότι στην ίδια πολυκατοικία διαμένουν κι άλλοι Ρώσοι διπλωμάτες και ότι το κτίριο φυλάσσεται. Ο πρόξενος βρέθηκε πεσμένος στο πάτωμα σε ύπτια θέση στις 17.45′ το απόγευμα, ενώ τα κλειδιά του σπιτιού ήταν πίσω από την πόρτα, καθώς κι ότι στην ίδια πολυκατοικία διαμένουν κι άλλοι Ρώσοι διπλωμάτες και ότι το κτίριο φυλάσσεται. Το διαμέρισμά του βρισκόταν στον τρίτο όροφο 5οροφης πολυκατοικίας.
 

Η νεκροψία- νεκροτομή που έγινε γνωστή νωρίτερα σήμερα επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις σχετικά μετα αίτια του θανάτου του 55χρονου, τα οποία από την αρχή εκτιμήθηκαν ότι ήταν παθολογικά. Αυτή ήταν και η εκτίμηση κύκλων της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, όπως μετέδωσε το Αθηναίκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του Realfm 97,8 στη Μόσχα Αχιλλέας Πατσούκας, ο οποίος είχε επικοινωνία με ανώτατο Ρώσο διπλωμάτη, η ρωσική πλευρά είναι βέβαιη ότι δεν υπάρχει κάτι ύποπτο πίσω από τον θάνατο του Ρώσου πρόξενου στην Αθήνα, καθώς και ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Μάλιστα, ο Ρώσος διπλωμάτης ανέφερε ότι ο πρόξενος ήταν νεκρός από την Κυριακή το βράδυ.  

Τι έδειξε η νεκροψία και η νεκροτομή για τον Ρώσο πρόξενο

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν διαφαίνονται ίχνη εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο το μυστήριο παραμένει το θάνατο του επικεφαλής του ρωσικού προξενικού τμήματος στην Αθήνα, Αντρέι Μαλάνιν, ο οποίος βρέθηκε χθες το απόγευμα νεκρός μέσα στο σπίτι του στην οδό Ηρώδου Αττικού στο κέντρο της Αθήνας.

Από τη νεκροψία που διενήργησε ο ιατροδικαστής δεν προκύπτει κάκωση εξωτερική, ενώ ούτε από την αυτοψία των αξιωματικών της ασφάλειας διαπιστώθηκαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας.

Το μεσημέρι της Τρίτης ολοκληρώθηκε και η νεκροτομή, από την οποία επίσης δεν προέκυψαν ενδείξεις εγκλήματος.

Οι αρχές αναμένουν τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια θανάτου, ωστόσο εκτιμάται ότι ο θάνατος επήλθε μάλλον από παθολογικά αίτια. 

Βρέθηκε νεκρός ο Ρώσος πρόξενος στην Αθήνα

Νεκρός βρέθηκε ο Ρώσος πρόξενος στην Αθήνα

Νεκρός βρέθηκε ο πρόξενος της Ρωσίας στην Αθήνα

Νεκρός βρέθηκε ο Ρώσος πρόξενος στην Αθήνα

Τι βλέπουν οι Αρχές για τον θάνατο του Ρώσου πρόξενου

Τι έδειξε η νεκροψία και η νεκροτομή για τον Ρώσο πρόξενο

Μυστήριο με το θάνατο του Ρώσου πρόξενου στην Αθήνα

Νεκρός βρέθηκε ο Ρώσος πρόξενος στην Αθήνα