Κόντρα Τραμπ- CIA: Για ναζιστικές πρακτικές κάνει λόγο ο νέος Πρόεδρος-Έχει άγνοια των συνεπειών απαντά ο διευθυντής της CIA

Ο διευθυντής τη CIA, Τζον Μπρέναν δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox, ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι δε γνωρίζει το συνολικό μέγεθος των συνεπειών, από την άρση των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικός, αναφορικά με την «άφεση αμαρτιών» που θέλει να δώσει στη Ρωσία.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα «πρέπει να είναι πολύ προσεχτικός» για τα όσα λέει δημόσια. Επίσης, ο Μπρέναν εκτίμησε ότι ο «αυθορμητισμός» του Τραμπ, δεν είναι κάτι που προστατεύει τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. Οι δηλώσεις του Τζον Μπρέναν έγιναν στην κυριακάτικη τηλεοπτική εκπομπή «Fox News Sunday».

Ο Μπρέναν, υποστήριξε επίσης, ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι ο Τραμπ, αντιλαμβάνεται με ακρίβεια τα στοιχεία που γνωρίζουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου ο εκλεγμένος πρόεδρος να προχωρεί σε τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Ακόμα, είπε ότι είναι “εξωφρενικό” για τον εκλεγμένο πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να εξισώνει τις κοινότητα μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, με τη ναζιστική Γερμανία. Παράλληλα, ο ίδιος, έδωσε έμφαση στην ευθύνη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, προκειμένου να συμβουλεύσουν τον Τραμπ, για το μη τεκμηριωμένο ντοσιέ, αναφορικά με τις δραστηριότητες του, στη Ρωσία.

O Ντοναλντ Τραμπ είχε εξαπέλυσει επίθεση κατά των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για τη διαρροή εγγράφων σύμφωνα με τα οποία οι ρωσικές υπηρεσίες έχουν στοιχεία που «καίνε» τον νέο αμερικανό πρόεδρο και με αυτόν τον τρόπο μπορούν να τον ελέγχουν.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν και τα οποία διέψευσε κατηγορηματικά τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ όσο και το Κρεμλίνο, τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες αφορούν οικονομικά δεδομένα αλλά και στιγμές της προσωπικής του ζωής. Ειδικότερα φέρονται να έχουν ροζ βίντεο με πρωταγωνιστή τον Τραμπ από ξενοδοχείο της Μόσχας κατά την επίσκεψή του το 2013.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έστρεψε τα βέλη του κατά των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ και διέψευσε όλες τις πληροφορίες. Σε μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τις υπηρεσίες πληροφοριών για «μια τελευταία βολή» εναντίον του. «Ζούμε στη Γερμανία των ναζί;» αναρωτήθηκε και έκανε λόγο για «ψευδείς ειδήσεις».

 

 

«Η Ρωσία δεν προσπάθησε ποτέ να με πιέσει. Δεν έχω καμία σχέση με τη Ρωσία. Ούτε συμφωνίες, ούτε δάνεια, ούτε τίποτα!», είναι ένα από τα tweet του Τραμπ. «Η Ρωσία μόλις είπε πως η μη επιβεβαιωμένη πληροφορία που πληρώθηκε από πολιτικούς αντιπάλους είναι “μια πλήρης και συνολική κατασκευή, μια απόλυτη ανοησία”. Πολύ αθέμιτο!», γράφει σε άλλη ανάρτηση.

 

 

Ο Τζον Μπρέναν της CIA καταδικάζει τις δηλώσεις του Τραμπ για τις μυστικές υπηρεσίες
Ο Τζον Μπρέναν της CIA θεωρεί τον Τραμπ απειλή για την εθνική ασφάλεια
Ο Τραμπ κατηγορεί τη CIA για πρακτικές αλά ναζί
Ντόναλντ Τραμπ κατά των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ
CIA κατά Τραμπ: Εξωφρενικό να εξισώνει τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ με τη ναζιστική Γερμανία
CIA: «Εξωφρενικό» να εξισώνει ο Τραμπ τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες με τη ναζιστική Γερμανία
Διευθυντής CIA: Η σύγκρουση Τραμπ – μυστικών υπηρεσιών θέτει τις ΗΠΑ σε μεγάλο κίνδυνο
Ο διευθυντής της CIA συνιστά προσοχή στον Ντ. Τραμπ, αναφορικά με τις δημόσιες δηλώσεις του
Διευθυντής CIA: Η σύγκρουση Τραμπ – μυστικών υπηρεσιών θέτει τις ΗΠΑ σε μεγάλο κίνδυνο

CIA head John Brennan warns Trump to watch his tongue

John Brennan: Trump’s ‘Nazi Germany’ tweet to US agencies was ‘outrageous’
Donald Trump slams CIA Director Brennan over plea for ‘appreciation’ of intel community
CIA director warns Trump to watch what he says, be careful on Russia
CIA Director John Brennan Rejects Donald Trump’s Criticism

CIA boss John Brennan says Donald Trump ‘doesn’t understand Russia’ in scathing attack on President-elect
Who is John Brennan? CIA director who clashed with Donald Trump
‘Was CIA boss the leaker of Fake News?’ Trump goes for the jugular and asks his 20M Twitter followers if John Brennan was behind Russian dirty dossier leak – hours after spy chief told him to watch his tongue

John Brennan: Trump has no idea how dangerous Russia is