Οι Πολίτες θα καταργήσουν την κατάπτυστη συνθήκη
Λ. Φουντούλης: Η CETA θα μείνει ένα κομμάτι χαρτί

Κατά την διάρκεια συζήτησης στο ευρωκοινοβούλιο σχετικά με την συνθήκη ελεύθερου εμπορίου με τον Καναδά (CETA), έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, και εξέφρασε την έντονη αντίθεση του σε αυτήν, όπως και σε κάθε άλλη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου. Επιπλέον, ανέφερε συνοπτικά τα μειονεκτήματα της συγκεκριμένης συνθήκης για την Ελλάδα και τους Έλληνες. 

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:

“Πιστοί στις επιταγές του διεθνούς μεγάλου κεφαλαίου, των πολυεθνικών και στο ιδεολόγημα της παγκοσμιοποίησης, θα ψηφίσετε σήμερα μια κατάπτυστη εμπορική συμφωνία. Επειδή μάλιστα γνωρίζει η Επιτροπή πως η συμφωνία δεν θα υπερψηφιστεί σε όλα τα εθνικά κοινοβούλια, προσπαθεί να την επιβάλλει  μέσω του Δούρειου ‘Ίππου της προσωρινής εφαρμογής. Δεν σας ενδιαφέρει καθόλου το γεγονός πως με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε ένα ακόμη πλήγμα στις μικρές επιχειρήσεις. Δεν σας ενδιαφέρει που βιοπαλαιστές δεν θα καταφέρουν να αντέξουν την επίθεση των πολυεθνικών. 
 Άλλωστε, αυτοί δεν έχουν λομπίστες και τεράστια ποσά για δωρεές  και χρηματοδοτήσεις ώστε να επηρεάζουν τις αποφάσεις. Δεν έχουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να προπαγανδίζουν συνεχώς. Έχουν μόνο την ψήφο τους, όσο και αν σας ενοχλεί αυτό και θα θέλατε να μπορούσατε να την καταργήσετε.
 Η ψήφος των Πολιτών είναι που θα καταστήσει την δική σας ψήφο σήμερα άνευ σημασίας. Ευτυχώς, σύντομα θα υπάρχουν εθνικές κυβερνήσεις σε πολλά κράτη της Ευρώπης, και η CETA δεν θα είναι παρά ένα κομμάτι χαρτί, χωρίς καμία ισχύ.
Πρέπει μόνο οι Πολίτες να κάνουν υπομονή και να προσπαθήσουν να αντέξουν για όσο καιρό θα την εφαρμόσετε.”