ΜΗΠΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ; ΜΗΠΩΣ Η ΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΣΑΕΙ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ;

Πρόσφατα είδαμε τον Ερντογάν να ξηλώνει τον Αχμέτ Νταβούτογλου από την πρωθυπουργία αναγκάζοντας τον να παραιτηθεί.  Η είδηση αποτέλεσε έκπληξη πρώτου μεγέθους εφόσον ο Νταβούτογλου μαζί με τον επίσηςαποπεμφθέντα εδώ και μερικούς μήνες  διευθυντή της ΜΙΤ Χακάν Φυντάν αποτελούσαν την τριανδρία η οποία διοικούσε την Τουρκία.Για να θυμίσουμε την δύναμη που είχε ο Νταβούτογλου είναι χρήσιμο να πούμε ότι είναι το άτομο που από κοινού με τον Φυντάν πίεζαν Τούρκους υπουργούς και ανώτατους στρατιωτικούς το 2013 να δημιουργήσουν προβοκάτσια με βομβαρδισμό τουρκικής παραμεθόριας πόλης από το έδαφος της Συρίας με στόχο να ενοχοποιήσουν τον Άσαντ και να προκαλέσουν την διεθνή στρατιωτική επέμβαση εναντίον του.

 
Πολλοί αναλυτές, μαζί τους και πολλοί ανεξάρτητοι αρθρογράφοι όπως η αφεντιά μου, πέσαμε αμέσως με τα μούτρα στα πληκτρολόγια προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε το γεγονός του ξηλώματος του Νταβούτογλου απο τον Ερντογάν.
 
Εγώ είχα υποστηρίξει ότι ο Ερντογάν τα τελευταία πέντε χρόνια έχει δωροδοκηθεί σε τέτοιο βαθμό από το Κατάρ που δεν μπορεί να κάνει πίσω όταν οι καταριανοί τον διατάζουν να επιτεθεί εναντίον της Συρίας όχι με το ισλαμικό κράτος αλλά με τον ίδιο τον εθνικό στρατό του. Την άποψη αυτή την υποστηρίζω και σήμερα.Εκεί ωστόσο που θα πρέπει να σταθούμε περισσότερο πριν βγάλουμε συμπεράσματα είναι τα αίτια της αποπομπής του Νταβούτογλου. Είχα υποστηρίξει ότι ο Νταβούτογλου συμμερίζεται την άποψη των τουρκων στρατιωτικών που λένε ότι σε ενδεχόμενη εισβολή στην Συρία δήθεν για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος αλλά στην ουσία για να το στηρίξουν ερχόμενοι σε αντιπαράθεση με την Ρωσία, σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, ο τουρκικός στρατός θα ηττηθεί.
 
Όμως πως είναι δυνατόν ο Νταβούτογλου ο οποίος το 2013 οργάνωνε κάθε είδους εγκληματικές προβοκάτσιες στην Δαμασκό με βόμβες αερίων και στα τουρκοσυριακά σύνορα και μάλιστα εναντίον των ίδιων των Τούρκων υπηκόων, πως είναι δυνατόν αυτό το άτομο να ήρθε σε σύγκρουση με τον Ερντογάν με τον οποίο μοιράζονται την ίδια τρέλα. Ο Ερντογάν μπορεί να εκβιάζεται από το Κατάρ γιατί έχει ΄΄φάει΄΄ δις, αλλά έτσι κι αλλιώς θα ήθελε να συνεχίσει την αποτυχημένη με διπλωματία προσπάθεια για την ηγεμονία των σουνιτών Αράβων της Μ Ανατολής, αλλά αυτή την φορά με στρατιωτικά μέσα.Υστέρα είναι και το Κουρδικό κράτος που κυοφορείται.Ο Ερντογάν άρχισε το 2013 με ειρηνευτική συμφωνία με τους Κούρδους και υπόσχεση για αυτονομία με αντάλλαγμα την πολιτική του στήριξη και έφτασε σήμερα σε αναζωπύρωση και μάλιστα με ΗΠΑ-Ρωσία να έχουν κανονίσει την ίδρυση Κουρδικού κράτους.Η μόνη λύση είναι πλέον η εισβολή στην Συρία.
Ερντογάν και Νταβούτογλου είναι το ίδιο πολεμοχαρείς και επικίνδυνοι.Πως είναι δυνατόν να τα ”έσπασαν΄΄ ;Μη πως είναι κόλπο;
 
Είδαμε χθες τον Νταβούτογλου να παρίσταται ως κουμπάρος στον γάμο της κόρης του Ερντογάν.Ε, θα πείτε, εδώ είναι Μ Ανατολή, οι κουμπαριές είναι ισχυρότερες από την πραγματικότητα.
 
Όμως για σταθείτε λίγο, από την μια ο Ταγίπ αναγκάζει τον Αχμέτ σε παραίτηση με δηλώσεις του τελευταίου γεμάτες πικρία και αιχμές ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται κομματικό συνέδριο στο οποίο θα καθαιρεθεί και τυπικά και ατιμωτικά και από την άλλη ο Άχμετ παρουσιάζεται ως κουμπάρος του Ταγίπ; Μήπως κάτι μας διαφεύγει;
 
Αυτό που ίσως μας διαφευγει μπορείτε να το διαβάστε σε ένα κείμενο από tixamperiaapothnpolh2.blogspot.gr και από ένα Έλληνα της Πόλης που γνωρίζει καλύτερα. 
 
Στο κείμενο του παρουσιάζεται μια θεωρία που πρεσβεύει ότι το διαζύγιο Ταγίπ-Αχμέτ είναι τεχνητό με στόχο την δημιουργία δύο πόλων στην τουρκική πολιτική σκηνή, δυο κομμάτων δηλαδή τα οποία θα εναλλάσσονται στην εξουσία εσαεί, όπως και στις ΗΠΑ οι Ρεπουμπλικάνοι με τους Δημοκρατικούς. Το συντηρητικό κόμμα θα είναι του Ερντογάν και το πιο κοσμικό του Νταβούτογλου.Έτσι οι δύο συνεργάτες θα εξασφαλίσουν την αέναη εναλλαγή τους στην εξουσία. Έτσι θα αφαιρέσουν και δύναμη από τον Κούρδο Ντεμιρτάς τον οποίο ψηφίζουν όχι μόνο οι Κούρδοι αλλά και  οι ποιο μορφωμένοι και κοσμικοί Τούρκοι.
 
Η αληθοφάνεια της παραπάνω θεωρίας ενισχύεται και από τις επιδιώξεις του Ερντογάν να μετατρέψει την Τουρκία σε ομόσπονδο κράτος με οχτώ επαρχίες στο μοντέλο της Γερμανίας ,της Ρωσίας και των ΗΠΑ.Στην Ρωσία που είναι ομοσπονδία εναλλάσσονται Πουτιν-Μεντβέντεφ και στις ΗΠΑ που πάλι πρόκειται περί ομοσπονδίας εναλλάσσονται Ρεπουμπλικάνοι-Δημοκρατικοί