Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προς τον κ. Στέφανο Ταμβάκη, με αφορμή την πρόσφατη εκλογή του στην προεδρία του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού. Στην επιστολή, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας εκφράζει την αισιοδοξία ότι η θητεία του κ. Ταμβάκη με την ιδιότητα του Προέδρου του ΣΑΕ θα αποτελέσει «σταθμό στην περαιτέρω ζωή και δραστηριότητα του ΣΑΕ».

Ο κ. Βαρθολομαίος επισημαίνει μάλιστα «την εμπιστοσύνη ην επέδειξαν οι απανταχού απόδημοι Ομογενείς προς το πρόσωπον και την προσφοράν της υμετέρας Εντιμότητος».   Ο κ. Βαρθολομαίος εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση και την πατρική χαρά από την εκλογή του κ. Ταμβάκη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην μέχρι σήμερα προσφορά του στην Ορθόδοξη Εκκλησία και συγκεκριμένα «στην μέχρι τούδε εύορκον και εν πιστότητι και αφοσιώσει προς την Ορθόδοξον ημών Εκκλησίαν διακονίαν και προσφοράν της υμετέρας αγαπητής Εντιμότητος».

Τέλος, όσον αφορά το έργο που ξεκινά τώρα ως Πρόεδρος του ΣΑΕ ο κ. Ταμβάκης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εύχεται «όπως χαρίζηται ενίσχυσιν και κραταίωσιν εις εκπλήρωσιν και της ευθύνης ταύτης εν επιτυχία, επ΄αγαθώ των αποδήμων αδελφών ημών, και απονέμοντες την πατρικήν και Πατριαρχικήν ημών ευλογίαν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ERT