Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης απηύθυνε χαιρετισμό σήμερα, Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρα 10.00, στην 28η Συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (PABSEC) που πραγματοποιείται στην Αθήνα, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής από τις 13 μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην επιτυχημένη ελληνική προεδρία στον ΟΣΕΠ που κορυφώθηκε με τη «Δήλωση της Κομοτηνής» κατά τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού τον Απρίλιο του 2005. Οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε η χώρα μας οδήγησαν για πρώτη φορά τον ΟΣΕΠ στην επίτευξη απτών και ουσιαστικών αποτελεσμάτων και συγκεκριμένα στη διασύνδεση του Οργανισμού με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προωθώντας στενότερες σχέσεις μεταξύ ΕΕ και ΟΣΕΠ, καθώς και στη διασύνδεση των λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας με τα λιμάνια του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου.

Τέλος, σημαντική πρωτοβουλία που έγινε δεκτή από όλα τα κράτη-μέλη του ΟΣΕΠ, αποτέλεσε και η ελληνική πρόταση για τη δημιουργία του περιμετρικού δακτυλίου της Μαύρης Θάλασσας, του «δρόμου των Αργοναυτών», που θα ξεκινάει από την Αλεξανδρούπολη και θα διασυνδέει όλες τις χώρες της περιοχής, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του εμπορίου και των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των κρατών μελών του Οργανισμού.