ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ 

«Κυνηγώντας το όνειρο» είναι ο τίτλος της έρευνας της δημοσιογράφου Ρούλας Κοτσέτα που θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Αλεκτρύων μέσα στον Μάιο. Πρόκειται για ένα βιβλίο-ντοκουμέντο για την ιστορία των Ομογενών της Νέας Υόρκης από τα τέλη του 1890-1995. Είναι μια έκδοση, η μοναδική που συγκεντρώνει στοιχεία, μαρτυρίες, φωτογραφικά ντοκουμέντα (250 ασπρόμαυρες φωτογραφίες) από τις στιγμές των Ελλήνων στις κοινότητες που δημιούργησαν στην πόλη των αντιθέσεων, αλλά και τους συλλόγους που δημιούργησαν και πολλοί από αυτούς είναι ακόμα ενεργοί. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται καταγραφή κοινοτήτων και συλλόγων σε μια έκδοση (μέχρι 1995).

Η δημοσιογράφος που έζησε για 10 χρόνια στη Νέα Υόρκη, έκανε έρευνα πολλών μηνών για την συλλογή ιστορικών στοιχείων, μέρος των οποίων δημοσιεύτηκε στην Ελληνοαμερικάνικη εφημερίδα της Νέας Υόρκης «ΠΡΩΙΝΗ» με εκδότρια τότε την κα Φανή Πεταλλίδου.

Η έκδοση που θα διατίθεται στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, ξεδιπλώνει μέσα σε 350-400 σελίδες  την ιστορία των συλλόγων και κοινοτήτων της Νέας Υόρκης αλλά και τα στέκια της κάθε εποχής. Πρόεδροι Ελληνικών και Κυπριακών σωματείων, παράγοντες της Ομογένειας και απλοί πατριώτες εξιστορούν στιγμές του χθές…

Η παρουσίαση του βιβλίου αναμένεται να γίνει στην Αθήνα στις 29 Μαίου στις 8 μ.μ. στο Iδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Για την έκδοση θα μιλήσουν οι: Προκόπης Παυλόπουλος  υπουργός εσωτερικών, ο Γιάννης Δημαράς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Λιβάνιος ο πρόεδρος του Ινστιτούτου American Research, η Σοφία Βούλτεψη βουλευτής της ΝΔ, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Χριστόδουλος Γιαλουρίδης, ο διευθυντής της εφημερίδας «Κέρδος» κ. Δημήτρης Ευαγγελοδήμος και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης κ. Φώτης Τσαλίδης. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός: Τζοβάνα Φραγκούλη. Το πάνελ θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Βουνάτσος.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει και στη Νέα Υόρκη τέλη Σεπτεμβρίου στην Ομοσπονδία  Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης  στην Αστόρια.

Την έκδοση θα προλογίσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ενώ για το βιβλίο αναμένεται να μιλήσουν πρόεδροι Σωματείων και Ομοσπονδιών της Νέας Υόρκης.

Για περισσότερες πληροφορίες

Τηλ. 6975-870137

Ε-mail: kotseta@kerdos.gr

YΓ. Η δημοσιογράφος Ρούλα Κοτσέτα εργάζεται σήμερα στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ ως υπεύθυνη πολιτιστικού ρεπορτάζ και στο site http://www.kerdos.gr/. Είναι επίσης διευθύντρια σύνταξης στην εφημερίδα «ΛΑΙΚΗ».