Επίθεση από δύο αγνώστους δέχθηκε στις τέσσερις το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη ο ομογενής δημοσιογράφος Ανδρέας Ρομπόπουλος που είναι εκδότης της ελληνικής εφημερίδας «ΗΧΩ» στην Πόλη και ανταποκριτής ελληνικών μέσων ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι και το κεφάλι.

Το επεισόδιο έγινε μπροστά από τα γραφεία της εφημερίδας «ΗΧΩ» στο Πέρα της Πόλης. Δύο άγνωστοι του επιτέθηκαν με ρόπαλο. Οι δράστες διέφυγαν και ο Ρομπόπουλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Έχει τραύμα στο κεφάλι με τέσσερις ραφές και κάταγμα στο δεξί χέρι.

Ο συνάδελφος αντιστάθηκε, πράγμα στο οποίο οφείλεται και το κάταγμα στο χέρι. Να σημειωθεί ότι το ρόπαλο έσπασε πάνω στο κορμί του Ρομπόπουλου. Όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα, αναμενόταν να βγει από το νοσοκομείο, το βράδυ.

Στο νοσοκομείο έφτασε αστυνομική δύναμη, η οποία έχει ξεκινήσει τη σχετική έρευνα. Να σημειωθεί πάντως ότι υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες. Μέχρι αργά το βράδυ, δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο για τους λόγους και τους πρωταγωνιστές της επίθεσης.

Ο Ρομπόπουλος εκτός από εκδότης της μειονοτικής εφημερίδας «ΗΧΩ», είναι ανταποκριτής της τηλεόρασης του Μέγκα, της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και μέλος της ΕΣΗΕΑ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ – ΜΠΕ