ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ  ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 21ης Νοεμβρίου(08)

 

"Ζούμε μια πραγματικά, όχι απλώς δύσκολη αλλά ιστορική φάση. Διότι τέτοιες συνθήκες δυσμενείς, για πολλές δεκαετίες, σίγουρα στην μεταπολεμική περίοδοι, δεν έχουν παρουσιαστεί.

 

Δεν θα μπω σε μακρά ανάλυση, αλλά θέλω να επισημάνω το εξής: Για τους λόγους που επανειλημμένως έχω αναλύσει είναι αυξημένες οι ευθύνες μας να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο την κρίση αυτή. Να την χειριστούμε με τρόπο ώστε, αφενός μεν να έχουμε τις μικρότερες δυνατές συνέπειες στην πραγματική οικονομία και, αφετέρου, τις μικρότερες δυνατές συνέπειες στους πολίτες και ειδικά στους οικονομικά ασθενέστερους και τα μεσαία στρώματα.

 

Κινούμαστε με υπευθυνότητα. Χωρίς να παρασυρόμαστε στις ανευθυνολογίες που ακούγονται από διάφορες άλλες πλευρές. Θα κάνουμε το καθήκον μας και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που υπάρχουν.

 

Μιλώντας, γι' αυτή τη μεγάλη ευθύνη, θέλω να επισημάνω το αυτονόητο: Οφείλουμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο σε αυτή την ευθύνη. Αυτό σημαίνει για όλους μας ένταση προσπαθειών, επαφή με την κοινωνία, με τους πολίτες, τους φορείς και βέβαια ομαδικό πνεύμα για συλλογική δουλειά."