Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

Ο απόηχος των ευρωεκλογών ακόμα καλά κρατεί. Πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν, μεγάλη χλαλοή και αποπροσανατολιστική αντάρα  έπεσε στα κανάλια, πολλές οι «εξηγήσεις» από τα μέσα που σφυγμομετρούν το ζουμί των Πολιτών για τα αίτια της αποχής των Ελλήνων Πολιτών-ψηφοφόρων από τις ευρωκάλπες στις 07-06-2009 και μύριες άλλες δικαιολογίες.

Τα κόμματα εξουσίας, άλλο λιγότερο, άλλο περισσότερο δε χάσανε δα και τίποτα από την αποχή της τάξη του 48% του ευρωεκλογικού σώματος. Θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένα και ικανοποιημένα όπου ο Πολίτης επέλεξε την αποχή και όχι τη συμμετοχή, που στο κάτω της γραφής υποχρεούται.Είναι παραπάνω από βέβαιο πως η αποχή των Πολιτών στις ευρωεκλογές του 2009 έδωσε την ευκαιρία τής παράτας, όσο αφορά τους Έλληνες βουλευτές, στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Επίσης είναι βέβαιο πώς αυτό το ποσοστό που απείχε, αν τελικά αποφάσιζε να ψηφίσει, σίγουρα δε θα έδινε την ψήφο του στα κόμματα εξουσίας διότι αυτά τον οδήγησαν στην αποχή και ας αφήσουν κατά μέρος τις τάχα ανησυχίες της μεγάλης αποχής. Πολιτικό συμφέρον λοιπόν η αποχή που επιτρέπει και εξασφαλίζει την έτσι κι αλλιώς χαλαρότητα των δυο μεγάλων κομμάτων που ναι μεν χαλαρή και αδυνατισμένη, αρκετά δυνατή να παραμένει στο πολικό προσκήνιο χάρη στους εκλογικούς ενισχυμένους-λησρτικούς νόμους από τη μια και βεβαίως στην αποβλάκωση των Πολιτών που επέλεξε την αποχή από την άλλη.

Τα κόμματα εξουσίας έχουν τις στρατιές των βολεμένων τους και παράλληλα συντηρούν τις «επετηρίδες» τους  για να τους «βολέψουν» στην επόμενη εκλογική νίκη. Αυτά είναι, δυστυχώς, διαχρονικά προϊόντα του δικομματισμού που εξελίσσονται σε μια πρωτόγνωρη ρουτίνα επαναλήψεων.

Διεφθαρμένοι κομματικοί μηχανισμοί, σκάνδαλα και αρπάχτρες, υπερόπτες, ψεύτες και αλαζόνες, ανεργία, ακρίβεια και φτώχεια, δημόσιες υπηρεσίες-μπάχαλο (είναι ο βολεμένος κόσμος των κομμάτων) νόμοι που μας παραπέμπουν στους  νόμους της ζούγκλας, 0 βουλευτής έχει το δικαίωμα να καταδιώκει τον Πολίτη και αντίστοιχα ο Πολίτης να μην το έχει, σακατεμένο περιβάλλον με ανεξέλεγκτη ρύπανση όλων των μεγεθών, το αποκρουστικό θηρίο η Ε.Ε., που με τις πολιτικές της αποτέλεσε τη μήτρα των κακών, τη σακατεμένη αστική δημοκρατία… «Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται. Διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας. Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία». (Ισοκράτης (436π.χ.-338π.Χ.) Η πολυπολιτισμική «πανσπερμία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν λειτούργησε ως όφειλε και έπρεπε, απεναντίας έδωσε ευκαιρίες στους «σύγχρονους» δυνάστες της να τη μετατρέψουν σε οργανισμό-έκτρωμα, ξένο απ' τις ανάγκες των Πολιτών της. Να «διαπρέπουν» και να πλουτίζουν οι ολίγοι και να δυστυχούν οι πολλοί. Αλλά «Όταν οι κακοί ανέρχονται σε αξιώματα, όσο ανάξιοι είναι, τόσο περισσότερο άμυαλοι γίνονται και γεμίζουν από θράσος και αφροσύνη».(Δημόκριτος).

Αυτά και άλλα, άλλα πολλά με τίποτα δεν αποτελούν δικαιολογία αποχή από τις κάλπες.

Απεναντίας όλα τα προαναφερόμενα άσχημα και κακά αποτελούν τα «όπλα» που ο Πολίτης πρέπει να αγωνιστεί για την ανατροπή τους.

Αποχή από τις εκλογές; Όχι Πολίτες. Επωμισθείτε τις ευθύνες της αποχής και μη την επαναλάβετε.