5696+Του Μάρκου Δραγούμη

Είναι πολύ σημαντική η δέσμευση του νέου πρωθυπουργού να στελεχώσει όλες τις θέσεις «πολιτικής ευθύνης από τους γενικούς γραμματείς και τα διοικητικά συμβούλια των ΔΕΚΟ ως και το Περιφερειακό Δημόσιο Νοσοσκομείο» με πρόσωπα που θα επιλεγούν κατόπιν διαγωνισμού και θα κριθούν με αξιοκρατικά κριτήρια. Επίσης η διακηρυγμένη πρόθεσή του του να επιβάλη το ασυμβίβαστο ανάμεσα στην κομματική ιδιότητα και τη θέση του κρατικού λειτουργού ισοδυναμεί με πραγματική διοικητική επανάσταση στην Ελλάδα.

Ηρθε λοιπόν η στιγμή για τους Νεοδημοκράτες να περάσουν από το υψιπετές και αφηρημένο στο ρητό και συγκεκριμένο, από την πόζα στην πρόζα και να ψηφίσουν μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον νόμο που θα εξυγιάνει τον κρατικό μηχανισμό στην Ελλάδα

Το ευτύχημα είναι ότι αυτές οι βαθειές αλλαγές,, για να γίνουν πράξη δεν χρειάζονται λεφτά. Μόνο κότσια. Φυσικά η φανερή και κρυφή αντίσταση που θα συναντήσουν, θα είναι μεγάλη. Επειδή είναι δύσκολο στους φαύλους να υπεραμυνθούν ανοιχτά της κομματοκρατίας, θα υπάρξει κατακραυγή κατά των μεθοδεύσεων της αξιοκρατίας. «Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα μηχανισμοί που να εγγυώνται την σωστή αξιοκρατική επιλογή», θα μας πουν μερικοί-μερικοί σε μια νέα εκδοχή του Σημιτικού «αυτή είναι η Ελλάδα». Πρόκειται όμως για ακραία υποκρισία διότι η κατ΄όνομα τελειοθηρία που ευαγγελίζεται αυτό το επιχείρημα δεν μνημονεύει την όποια ατέλεια του συστήματος αξιολόγησης για να την θεραπεύσει αλλά την επικαλείται για να διαιωνίσει την ευτέλεια του συστήματος ρουσφετολογίας.

Ατυχώς μέχρι σλημερα ο ρουσφετοαποδόχος μετατρεπόταν στο π(εί) και φί(λε) σε ρουσφετοδότη έτσι ώστε η δημόσια διοίκηση να στελεχώνεται εις το διηνεκές από «ημετέρους» ταγμένους να εξυπηρετούν το κόμμα με λεφτά των φορολογουμένων. Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει αυτό το αυτοδιαιωνιζόμενο σύστημα. Δουλειά όλων μας είναι να μην τον αφήσουμε να ξεχάσει την υπόσχεσή του. Δουλειά των βουλευτών της «Νέας Δημοκρατίας» είναι όχι μόνο να στηρίξουν το μέτρο αλλά και να ζητήσουν να κατατεθεί τώρα αμέσως το σχετικό νομοσχέδιο. Βεβαίως, έχοντας αποτύχει, η μάλλον εγκαταλείψει, την «επανίδρυση του κράτους» οι Νεοδημοκράτες ασχολούνται προς το παρόν με την επανιδρυση του κόμματός τους. Ωστόσο τα δύο συνδέονται. Η νέα ‘Νεα Δημοκρατία» θα πρέπει να πείσει με την εξαγγελία της νέας πολιτικής της και με το νέο πρόσωπο που θα εκλέξει ως ηγέτη της ότι εχει αγκαλιάσει με ειλικρίνεια, θέρμη και πίστη την αρχή της αξιοκρατίας την οποία ωστώρα τιμούσε στα λόγια μάλλον παρά στην πράξη. ‘Ηρθε λοιπόν η στιγμή για τους Νεοδημοκράτες να περάσουν από το υψιπετές και αφηρημένο στο ρητό και συγκεκριμένο, από την πόζα στην πρόζα και να ψηφίσουν μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον νόμο που θα εξυγιάνει τον κρατικό μηχανισμό στην Ελλάδα.

πηγή: e-Rooster.gr