Του Δημοσθένη Μαρίνου, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Τρία στελέχη που συνέδεσαν τη διαδρομή τους στη Νέα Δημοκρατία με τον Κώστα Καραμανλή, συμπεριέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς στο νέο οργανόγραμμα της Ρηγίλλης: Τον Γιάννη Ανδριανό, τον Χρήστο Φώλια και τη Φεβρωνία Πατριανάκου. Ο Γιάννης Ανδριανός υπήρξε επί σειρά ετών το alter ego του Κώστα Καραμανλή, στο στρατόπεδο του οποίου είχε προσχωρήσει, προερχόμενος από τον Μιλτιάδη Έβερτ και τον «Αθήνα 9.84″. Διετέλεσε διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Κώστα Καραμανλή, τόσο στα χρόνια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όσο και όταν η Νέα Δημοκρατία έγινε Κυβέρνηση το 2004, στο Μέγαρο Μαξίμου. Έμεινε ως το τέλος στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή, και στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 εξελέγη βουλευτής Αργολίδας. Ο Αντώνης Σαμαράς του ανέθεσε καθήκοντα αναπληρωτή Τομεάρχη Περιφερειακής Πολιτικής, υπό τον Κωνσταντίνο Μουσουρούλη.

Ο Χρήστος Φώλιας, πρόεδρος επιμελητηρίων και πετυχημένος επιχειρηματίας, ήταν ένας από τους ανθρώπους του Κώστα Καραμανλή στη Βόρεια Ελλάδα. Διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών και αργότερα υπουργός Ανάπτυξης, στη συνέχεια ωστόσο αποτραβήχτηκε από το προσκήνιο της πολιτικής και τη Νέα Δημοκρατία. Ο Αντώνης Σαμαράς του ανέθεσε καθήκοντα Γραμματέα Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικής Μακεδονίας.

Η Φεβρωνία Πατριανάκου ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, διαδέχτηκε τον Νίκο Καραχάλιο στη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος, ενώ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2009 διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν βουλευτής Επικρατείας, και στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 απέτυχε να εκλεγεί στη Λακωνία. Ο Αντώνης Σαμαράς τη διόρισε στην Επιτροπή Αξιολόγησης Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.