Του Reporter, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Σε έναν ενεργό δημοσιογράφο στράφηκε τελικά ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να βρει το πρόσωπο που θα αντικαθιστούσε τον Πάνο Παναγιωτόπουλο στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γιάννης Μιχελάκης, μέχρι και σήμερα διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου», αναλαμβάνει τον ρόλο του «spokesman» της -σε μερικές ημέρες- Συγγρού, και μαζί το βαρύ φορτίο να περάσει με αξιοπιστία και εύληπτο τρόπο, το πολιτικό μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία.

Ο κ. Μιχελάκης διαδέχεται στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος μετακινείται στον Τομέα Εξωτερικών, την ευθύνη του οποίου είχε ο αντιπρόεδρος της «γαλάζιας» Παράταξης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς δημιουργεί Τομέα ΜΜΕ, τον οποίο αναλαμβάνει ο βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου, «άσπονδος φίλος» του υποστηρικτή του Προέδρου της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλου, ενώ ο «καραμανλικός» Νίκος Δένδιας τοποθετείται σε θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ο Θανάσης Γιαννόπουλος αναλαμβάνει τον Τομέα της Υγείας, και ο Θανάσης Νάκος τον ευαίσθητο Τομέα της Προστασίας του Πολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τηλεφωνήματα στους νέους Τομεάρχες ξεκίνησαν από το πρωί, και εκτός από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επικοινώνησε προσωπικά με αρκετούς, τις επαφές ανέλαβαν ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.