Του Ρωμύλου Κομνηνού, ειδική συνεργασία με το Statemen.gr

Κάθε Έλληνας πολίτης που… σέβεται τον εαυτό του, έχει και μια στιγμή γκρίνιας να αφιερώσει για την ΕΡΤ. Την κρατική τηλεόραση, για την οποία πληρώνουμε και τέλος στους λογαριασμούς του ρεύματος, και ο καθένας περιμένει το «κάτι παραπάνω», σε επίπεδο αξιοπιστίας, εγκυρότητας στην πληροφορία, ποικιλίας στο πρόγραμμα, και πλουραλισμό στη θεματική ατζέντα.

Στη χθεσινή συνεδρίασή του, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, που φυσικά γνωρίζει το ίδιο, αν όχι καλύτερα από εμάς, αυτήν ακριβώς την ενδόμυχη παρόρμηση των Ελλήνων πολιτών, αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία ανεξάρτητου Συνηγόρου του Τηλεθεάτη.

Μια Αρχή η οποία υπάρχει σχεδόν σε όλα τα αντίστοιχα κρατικά ΜΜΕ, όλων των πολιτισμένων χωρών του κόσμου. Εκεί, θα μπορεί ο κάθε τηλεθεατής να προσφεύγει, να καταθέτει το παράπονο ή την καταγγελία του, οι υπηρεσίες στη συνέχεια θα διαβιβάζουν τη «γκρίνια» στη διοίκηση, και η κατάληξη της διαδρομής του θέματος θα αναρτάται στο διαδίκτυο. Προκειμένου να μπορεί ο καθένας να δει αν βρήκε το δίκιο του, ή… το έχασε κάπου στην πορεία.

Αν κάποιος έβλεπε το ποτήρι σχεδόν άδειο, θα εστίαζε στο γεγονός ότι έπρεπε να φτάσουμε εν έτει 2011, και να αναλάβει τα ηνία της ΕΡΤ ένας κατεξοχήν τεχνοκράτης της τηλεόρασης, σαν τον Λάμπη Ταγματάρχη, ώστε να εκσυγχρονιστεί το Ραδιομέγαρο.

Αν απ’ την άλλη, διατηρήσουμε μια στοιχειώδη αισιοδοξία, θα πρέπει να εστιάσουμε στο «κάλλιο αργά, παρά ποτέ». Και να μπαίνουμε συχνά στο διαδίκτυο, ώστε να παρακολουθούμε την πορεία των καταγγελιών.