Στους 12 οι νεκροί, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, 62 οι τραυματίες – το σκηνικό θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας.


Δώδεκα νεκροί και 62 τραυματίες είναι ο απολογισμός από την έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Διευκρίνισε δε ότι όλα τα θύματα είναι Κύπριοι. Ο κ. Στεφάνου απέκλεισε την δολιοφθορά σε σχέση με την έκρηξη.

Από τους 62 τραυματίες, οι 50 έτυχαν των πρώτων βοηθειών και πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι από τους υπόλοιπους 12, οι δύο είναι πολύ σοβαρά.

Το υπουργικό συμβούλιο κήρυξε δημόσιο πένθος από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη, οι δε κηδείες των θυμάτων θα γίνουν με δημόσια δαπάνη.

Μεταξύ των νεκρών, ο διοικητής της βάσης

Ο Πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης, διοικητής της ναυτικής βάσης, είναι μεταξύ των 12 νεκρών της σημερινής φονικής έκρηξης στη βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Ο γιος του αδικοχαμένου διοικητή, Νικόλας, έδωσε συγκλονιστική μαρτυρία στην τηλεόραση του ΡΙΚ: Κατάγγειλε ότι τόσο ο πατέρας του, όσο και άλλοι αξιωματικοί του ναυτικού, τόνιζαν συνεχώς την ανάγκη καταστροφής ή απομάκρυνσης των πυρομαχικών που φυλάγονταν στη ναυτική βάση, αλλά, όπως είπε, οι προειδοποιήσεις τους « έπεσαν στο κενό».

Ο κ. Ιωαννίδης είπε επίσης ότι ο πατέρας του είχε αναφέρει ότι την τελευταία εβδομάδα επικρατούσε μεγάλη ανησυχία στη βάση, γιατί την περασμένη Δευτέρα είχε σημειωθεί μικρή έκρηξη, που δημιούργησε οπή στα εμπορευματοκιβωτια. Ειδικά χθες, πρόσθεσε, υπήρχαν πληροφορίες ότι είχαν φουσκώσει τα εμπορευματοκιβώτια και τα ξημερώματα άρχισαν μικρές εκρήξεις με αποτέλεσμα να σημειωθεί η τραγωδία.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο διοικητής της βάσης είχε αποστείλει επιστολές προς το Υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας τους σοβαρούς κινδύνους από τα εμπορευματοκιβώτια με την πυρίτιδα.

Το δε ΚΥΠΕ, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι τις τελευταίες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών σημειώνονταν αναφλέξεις στα κιβώτια που περιείχαν την πυρίτιδα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή σε σύσκεψη αποφασίσθηκε τα κιβώτια ραντίζονται με νερό. Ωστόσο, πρόσθεσε η εν λόγω πηγή, σήμερα το πρωί, σημειώθηκε μεγαλύτερη ανάφλεξη και ακολούθησε πυρκαγιά. Κλήθηκε πυροσβεστικό όχημα για να κατασβέσει τη φωτιά, ύστερα, όμως, από μιάμιση ώρα σημειώθηκε η φονική έκρηξη.

«Πλήρης και ενδελεχής διερεύνηση»

Η Αστυνομία σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά διερευνά τα αίτια της έκρηξης στη ναυτική βάση, ενώ έχουν κληθεί και εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Στεφάνου έκανε σαφές, ότι δεν πρόκειται για δολιοφθορά και ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε υλικό που είχε κατασχεθεί το 2009 από ιρανικό πλοίο, το οποίο έπλεε στα χωρικά ύδατα της Κύπρου και είχε προορισμό τη Συρία.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, είπε, ενήργησε τότε στη βάση ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και σε συνεννόηση με το διεθνή οργανισμό. Η φύλαξη του υλικού, πρόσθεσε, είχε ανατεθεί στην Εθνική Φρουρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, ότι θα γίνει πλήρης και ενδελεχής διερεύνηση όλων των ζητημάτων που προκύπτουν, αναφορικά με τη φύλαξη του υλικού και πώς καταλήξαμε στη σημερινή τραγωδία. Απέφυγε, ωστόσο, να απαντήσει κατά πόσο υπήρχαν γραπτές προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα των πυρομαχικών.

Περιορίστηκε να πει, ότι έγιναν διάφορες επισημάνσεις και ότι την περασμένη εβδομάδα είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας για το θέμα, ενώ στη συνέχεια έγινε έρευνα επιτόπου και ελήφθησαν κάποιες αποφάσεις για την προστασία του υλικού. Πρόσθεσε δε, ότι υπάρχουν κάποιες πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της έκρηξης, αλλά υπεύθυνη τοποθέτηση θα γίνει μετά το τέλος των ερευνών, τονίζοντας ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η αντιμετώπιση των επιπτώσεων και της κρίσης που έχει δημιουργηθεί από τη μεγάλη έκρηξη.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Στεφάνου, εκτός από τα θύματα σημειώθηκαν τεράστιες ζημιές, και όλα τα αρμόδια υπουργεία και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί για καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών και ανάληψη περαιτέρω ενεργειών.

Το υπουργικό συμβούλιο έλαβε, επίσης, αποφάσεις για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που δημιουργούνται με τη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος. Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Στεφάνου, καλεί όλο τον κόσμο να συνεργαστεί για αντιμετώπιση αυτών των δυσκολιών.

Παραιτήσεις

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Κώστας Παπακώστας και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στρατηγός, Πέτρος Τσαλικίδης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος και τις έκανε αποδεκτές. Αυτό έγινε γνωστό μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Οι κύριοι Παπακώστας και Τσαλικίδης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, λόγω της σημερινής τραγωδίας στην ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

Δηλώσεις περί «φορτίου θανάτου» και «δολοφονίας»

«Φορτίο θανάτου» χαρακτήρισε το υλικό που φυλασσόταν στα εμπορευματοκιβώτια στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς ο Κύπριος υποστράτηγος εν αποστρατεία Ανδρέας Πενταράς. Μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, ο κ. Πενταράς ανέφερε ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση δέχθηκε να φιλοξενήσει το φορτίο με τα πυρομαχικά στο έδαφός της θα έπρεπε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε η φύλαξή τους να είναι σύμφωνα με τις διαταγές, τις οδηγίες και τους κανονισμούς, που τηρούνται από την Εθνική Φρουρά. Από την έκρηξη που σημειώθηκε, ανέφερε, φαίνεται ότι η φροντίδα για τη σωστή φύλαξη του υλικού δεν ήταν σύμφωνη με τις διαταγές.

Η εναποθήκευση τέτοιας φύσεως υλικών στα εμπορευματοκιβώτια, είπε ο κ. Πενταράς, γίνεται κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. Η πρώτη, σημείωσε, είναι ότι τα εμπορευματοκιβώτια πρέπει να βρίσκονται κάτω από υπόστεγα για να μειώνονται οι επιδράσεις των καιρικών συνθηκών και κυρίως της ηλιακής ακτινοβολίας. Δεύτερον, είπε, έπρεπε να υπάρχει απόσταση του ενός εμπορευματοκιβωτίου από το άλλο γύρω στα 60 μέτρα και ακόμη τα εμπορευματοκιβώτια να περιβάλλονται από χώμα και από αναχώματα, ώστε σε περίπτωση έκρηξης στο ένα, το ωστικό κύμα να μην μπορεί να επηρεάσει τα άλλα.

Επίσης, ανέφερε ο κ. Πενταράς, στο εσωτερικό των εμπορευματοκιβωτίων έπρεπε να υπάρχει εξαερισμός και το υλικό να διατηρείται σε ορισμένη θερμοκρασία και υγρασία. Επίσης, υπέδειξε ότι θα έπρεπε να διατεθούν από το κράτος τα αναγκαία κονδύλια, ώστε να γίνουν όσα έπρεπε για να τηρηθούν τα μέτρα ασφάλειας.

Εξάλλου, για «δολοφονία» έκανε λόγο ο Πολύδωρος Νεοφυτίδης, θείος των διδύμων ναυτών- εθνοφρουρών Μιλτιάδη και Χριστάκη Χριστοφόρου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία στη ναυτική βάση. «Είναι απαράδεκτο και αδικαιολόγητο», είπε ο κ. Νεοφυτίδης, «εμπορευματοκιβώτια γεμάτα πυρίτιδα να φυλάσσονται σε χώρο της Εθνικής Φρουράς, δίπλα στα στρατευμένα νιάτα».

Διάθεση συνδρομής από ΗΠΑ, Κατεχόμενα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να προσφέρουν βοήθεια στην Κυπριακή Δημοκρατία για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σημερινής καταστροφής στην Κύπρο, ανέφερε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο ίδιος αξιωματούχος εξέφρασε τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης των ΗΠΑ και τη βαθύτατη θλίψη προς τις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών.

Όπως ανέφερε, οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας «μιας πολύτιμης φίλης χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι «έχουμε προσφέρει τη βοήθειά μας και, αν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω βοήθεια».

Εξάλλου, ο «πρωθυπουργός» του καθεστώτος στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου Ιρσέν Κουτσιούκ δήλωσε ότι το καθεστώς είναι έτοιμο «να προσφέρει βοήθεια στην ελληνοκυπριακή πλευρά, σε ζητήματα που άπτονται της υγείας και της ενέργειας εάν ζητηθεί κάτι τέτοιο», μετά την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί στο Μαρί.

Παράλληλα, η ένωση Τουρκοκύπριων ιατρών εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τα θύματα της έκρηξης στη ναυτική βάση, καθώς και την ετοιμότητά της να προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπινο δυναμικό, φάρμακα και αίμα.

Ενεργειακή κρίση

Την ίδια ώρα η Κύπρος βρίσκεται σε κατάσταση ενεργειακής κρίσης. Το ηλεκτρικό ρεύμα από τους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Δεκέλειας και της Μονής καλύπτει μόνο το 50% των αναγκών της χώρας και ο υπ. Εμπορίου κ. Πασχαλίδης κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να χρησιμοποιείται το ηλεκτρικό ρεύμα με φειδώ, ενώ όσοι έχουν γεννήτριες πρέπει να τις θέσουν σε λειτουργία. Oι εκρήξεις οφείλονται σε φωτιά που πήραν 98 εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πάρα πολύ σοβαρή καταστροφή υπέστη ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός του Βασιλικού από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στην περιοχή Ζύγι- Μάρι, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) Χάρης Θράσου. Το μέγεθος της ζημιάς, στον μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της Κύπρου, είναι πολύ μεγάλης έκτασης, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σημείωσε ότι λόγω του ότι ο σταθμός Βασιλικού έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, η ΑΗΚ βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτροδότησης της Κύπρου με τις εναπομείνασες μονάδες.

Έκκληση για αίμα

Οι πολίτες που θέλουν να προσφέρουν αίμα στους τραυματισμένους μπορούν να το πράξουν στις τράπεζες αίματων των νοσοκομείων σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ενώ ειδικά για την Λευκωσία των πόλεων μπορούν να προσέρχονται στη περιοχή Εγκωμης που βρίσκεται ειδική μονάδα, δίπλα από την υπεραγορά Αλφα Μέγα.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης, βρίσκεται ήδη στη ναυτική βάση και συντονίζει τη διαχείριση της κρίσης. Στο χώρο της βάσης, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην περιοχή υπερίπτανται ελικόπτερα.

«Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κρίση», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης. «Μεγάλο το κακό, μεγάλη καταστροφή. Υπήρξε έκρηξη σε εμπορευματοκιβώτια πυρομαχικών τα οποία είχαν κατασχεθεί από ένα πλοίο πριν τρία χρόνια και προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κρίση», ανέφερε στη δήλωσή στο ΚΥΠΕ.

Στην περιοχή εξακολουθεί να αναδύεται έντονη μυρωδιά καμένου και η ορατότητα είναι ακόμη χαμηλή λόγω του σύννεφου καπνού που υπάρχει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, λίγα λεπτά πριν τις έξι το πρωί ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, ενώ στον ουρανό ανυψώθηκε ένα τεράστιο μανιτάρι καπνού.

Τεράστιες οι ζημιές

Τεράστιες είναι οι ζημιές στο χωριό Μαρί από την έκρηξη στη ναυτική βάση, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης, ο οποίος μετέβη επί τόπου.

Ο υπουργός Εσωτερικών, ανέφερε ότι στην περιοχή βρίσκονται κλιμάκια της επαρχιακής διοίκησης Λάρνακας και άνδρες της Πολιτικής Άμυνας, που βοηθούν τους κατοίκους και καταγράφουν τις ζημιές. Πρόσθεσε πως, ενδεχομένως, κάποια άτομα θα χρειαστεί να μεταφερθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες ή διαμερίσματα στο Ζύγι, ή ακόμη και να στηθεί καταυλισμός.

Ο κ. Συλικιώτης πρόσθεσε, ότι μικρότερες ζημιές υπέστησαν οι κοινότητες Ψεματισμένος, Μαρώνι, Τόχνη, Καλαβασός και Πεντάκωμο.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία διέψευσε πληροφορίες, ότι λόγω νέων εκρήξεων στη ναυτική βάση απομακρύνονται οι κάτοικοι των γύρω περιοχών.

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία προτρέπει όλους να αποφεύγουν δηλώσεις και να μεταδίδουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που προκαλούν πανικό και ανησυχία στο κοινό.

Oμήρου: Διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα

Διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου για τις εκρήξεις σε εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας στη ναυτική βάση «Χαρίλαος Φλωράκης» στην περιοχή Μαρί- Ζύγι. Ο κ. Ομήρου, ο οποίος μετέβη στο χώρο της τραγωδίας δήλωσε ότι δεν έγινε ορθή εκτίμηση του κινδύνου από τα εμπορευματοκιβώτια, που φυλάσσονταν στη βάση.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης έκανε λόγο για « χωρίς προηγούμενο εγκληματικά λάθη», τα οποία, είπε, δεν πρόκειται να περάσουν απαρατήρητα.

Αν και δεν είναι η ώρα της απόδοσης των ευθυνών, είπε ο κύριος Αναστασιάδης, εντούτοις υπάρχουν πληροφορίες ότι ο διοικητής της μονάδας έστειλε κατ΄ επανάληψη στο Υπουργείο Άμυνας σημειώματα για τους κινδύνους και την αδυναμία φύλαξης των εμπορευματοκιβωτίων με την πυρίτιδα. Εξ’ όσων γνωρίζω, σημείωσε, «το υπουργείο Άμυνας έφερε ενστάσεις για τη φύλαξη και τόνισε ότι δεν πρόκειται μόνο για στρατιωτική υπόθεση».

Το τραγικό, ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είναι ότι, ενώ υπήρχαν οι προειδοποιήσεις για τους κινδύνους, δεν λήφθηκε οποιοδήποτε μέτρο. Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε συμπάθεια στους συγγενείς των θυμάτων.

Ανείπωτη τραγωδία για την Κύπρο χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, τα όσα συνέβησαν στη ναυτική βάση. Ο κ. Κυπριανού, ο οποίος μετέβη στο χώρο της τραγωδίας είπε ότι δεν είναι υπερβολή αυτό που ακούγεται, ότι πρόκειται περί βιβλικής καταστροφής. Βεβαίως, πρόσθεσε, οι υλικές ζημιές θα επιδιορθωθούν. Επισήμανε ωστόσο το ανεπανόρθωτο της απώλειας ανθρώπινων ζωών.

Βαθύτατη θλίψη εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν. Ο κύριος Καρογιάν τόνισε ότι είναι ανύκουστα και πρωτοφανή τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο του 2011.

«Αδράνειες και αναβλητικότητες, οι οποίες πληρώνονται με ανθρώπινες ζωές», είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ευθύνες συγκεκριμένες και θα πρέπει να αναζητηθούν πάραυτα.

Βαθειά οδύνη για την τραγωδία εκφράζει η ΕΔΕΚ. Σε ανακοίνωση επισημαίνει ότι αυτή την ώρα η σκέψη και νους όλων είναι με τους οικείους των τραγικών θυμάτων και με τους τραυματίες.

Συγκλονισμένοι δηλώνουν και οι Οικολόγοι, ενώ εκφράζουν τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Tραγωδία μετά από 10 χρόνια

Η ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, όπου το πρωί σημειώθηκαν οι φονικές εκρήξεις φέρει το όνομα του αείμνηστου αρχηγού της Ευάγγελου Φλωράκη, ο οποίος, πριν δέκα χρόνια στις 10 Ιουλίου, βρήκε τραγικό θάνατο όταν το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε, συνετρίβη στην περιοχή Κουκλιών, κοντά στο αεροδρόμιο της Πάφου, κατά την διάρκεια νυκτερινής πτήσης.

Μαζί με τον Ευάγγελο Φλωράκη, σκοτώθηκαν ο τότε διοικητής της Αεροπορίας, ταξίαρχος Στέλιος Δεμέναγας, ο υπασπιστής του αρχηγού, υποπλοίαρχος Νικόλας Γεωργίου, και οι χειριστές του ελικοπτέρου, σμηναγός Πάρης Αθανασιάδης και υποσμηναγός Μιχάλης Σιακαλλής.

Η ιστορία των εμπορευματοκιβωτίων

Η παρουσία στην Κύπρο των εμπορευματοκιβωτίων πυρίτιδας, που εξερράγησαν στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Μαρί Ζύγι και προκάλεσαν πρωτοφανή όλεθρο, πάει πίσω στο 2009.

Τότε, κατ’ απαίτηση των ΗΠΑ, με επίκληση ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε στην κατάσχεση του φορτίου του ρωσικών συμφερόντων πλοίου, υπό κυπριακή σημαία, «Μόντσιεργκοσκ».

Το πλοίο μετέφερε φορτίο με ιρανικά πυρομαχικά και είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Ιράν Μπαντάρ Αμπας, με προορισμό τη Συρία.

Οι πληροφορίες που συγκυριακά είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες και προέρχονται από τα αρχεία των wikileaks, φέρουν τις ΗΠΑ να άσκησαν, τότε, αφόρητες πιέσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία, για να ζητήσει από τον καπετάνιο του πλοίου να καταπλεύσει στο λιμάνι της Λεμεσού και εκεί να τεθεί σε περιορισμό.

Αυτό τελικά έγινε και το πλοίο παρέμεινε στο λιμάνι για αρκετές ημέρες. Ύστερα από νηοψίες και έρευνες, πολλών ημερών, το φορτίο του πλοίου, στις 13 Φεβρουαρίου 2009, εκφορτώθηκε στο κυπριακό έδαφος και μεταφέρθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Καταγγελίες για την τραγωδία στην Κύπρο

Οι διοικητές του Ναυτικού και της ναυτικής βάσης ανάμεσα στους

Υπήρχαν προειδοποιήσεις που έπεσαν στο κενό

Νεκρός και ο διοικητής της βάσης στην Κύπρο

Τραγωδία στην Κύπρο

Τραγωδία στην Κύπρο

Πολύνεκρη τραγωδία στην Κύπρο

Τραγωδία στην Κύπρο

Ανείπωτη τραγωδία στην Κύπρο!