Το προξενείο των ΗΠΑ στη Σιουδάδ Χουάρες, την πόλη του Μεξικού όπου καταγράφονται τα περισσότερα βίαια εγκλήματα που αποδίδονται στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, εξέδωσε προειδοποίηση στην οποία διατυπώνει την εκτίμηση πως τα καρτέλ πιθανώς αναζητούν βορειοαμερικανικούς στόχους.


Η πρόσφατη σύλληψη μελών των συμμοριών στην περιοχή ενδέχεται να προκαλέσει ενέργειες αντιποίνων και κλιμάκωση της βίας στην πόλη, σύμφωνα με το προξενείο.

«Πληροφορίες που έχουν έλθει στο φως καταδεικνύουν ότι κάποιο καρτέλ ενδέχεται να θέσει στο στόχαστρο του το προξενείο των ΗΠΑ στη Σιουδάδ Χουάρες ή τα σημεία ελέγχου των ΗΠΑ», ανέφερε το ανακοινωθέν. Εκτελεστές των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος έχουν στο παρελθόν χρησιμοποιήσει παγιδευμένα οχήματα και οι αμερικανοί πολίτες πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα με το ανακοινωθέν. Νωρίτερα αυτόν το μήνα, οι αρχές στο Τέξας κάλεσαν τους αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν την συνοριακή πόλη Νουέβο Λαρέδο, στη βορειοανατολική μεξικανική πολιτεία Ταμαουλίπας, σημειώνοντας ότι η συμμορία των Zetas θέτει στο στόχαστρό της παραθεριστές σε αυτή.


Πηγή: real.gr