ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ

Του Όμηρου Αλεξάνδρου

Αγαπητοί μου και αγανακτισμένοι συμπατριώτες ανοίξτε το συνημμένο video για να διαπιστώσετε το μέγεθος της καταστροφής.

(Επειδή το video είναι μεγάλο και θα πάρει χρόνο στον υπολογιστή σας να το κατεβάσει, δεν θέλω να σας ταλαιπωρήσω. Μπορώ όμως να το στείλω σε όσους το επιθυμούν και το ζητήσουν).

Βλέποντας αυτές τις εικόνες της απόλυτης καταστροφής, βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και όσον και αν ακούγεται λίγο μακάβριο, φανταστείτε  δίπλα από αυτή την καταστροφή, τα διαμελισμένα σώματα των αδικοχαμένων συμπατριωτών μας και πέστε μου, είναι δίκαιο κάποιοι από εμάς να μένουν αδρανείς και να σφυρίζουν αδιάφορα;

Το έχω γράψει πρόσφατα και το επαναλαμβάνω και τώρα. Μην επικεντρώνετε την οργή σας μόνο σε έναν ανεπαρκέστατο και αμετανόητο κομουνιστή παλαιάς κοπής όπως είναι ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αυτά τα κοντρογαουρίστικα μυαλά δεν αλλάζουν ο κόσμος να χαλάσει.

Επικεντρωθείτε πιο πολύ στο αμαρτωλό κομματικό κατεστημένο πέραν του Προέδρου.

Την μεγαλύτερη ευθύνη που μας προέκυψε ο Α-Χριστόφιας Πρόεδρος την φέρει κατά κύριο λόγο η λεγόμενη ‘’πόρνη της πολιτικής’’ το ΔΗΚΟ και κατά δεύτερο λόγο ο ΔΗΣΥ και η ΕΔΕΚ.

 

Πού ήταν τα πιο πάνω κόμματα και η βουλή, από τον Φεβρουάριο του 2009; Άκουσε κανείς από εσάς από τότε μέχρι και την μοιραία έκρηξη να ασκήσει κάποιος από την αντιπολίτευση κριτική στην ανύπαρκτη αυτή κυβέρνηση και να την πιέσει να ξεφορτωθεί το μοιραίο φορτίο το συντομότερο; Περίμεναν δηλαδή να συμβεί το μοιραίο για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη;

Για το ΔΗΚΟ, τι να πει κανείς; ο πιο πάνω χαρακτηρισμός που του αποδίδει ο κυπριακός λαός τα λέγει όλα, ουδέν επιπρόσθετο σχόλιο.

Από την άλλη ο Γιαννάκης Ομήρου (Πρόεδρος τότε της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής) και η ΕΔΕΚ πού ήσαν τόσο καιρό; δεν καταλαβαίνω γιατί φωνάζουν και οδύρονται τώρα. Η ευθύνη τους είναι επίσης τεράστια για το τραγικό συμβάν και η συμβολή τους καθοριστική για την εκλογή αυτού του απερίγραπτου ανθρώπου.

Και αφήνω τελευταίο το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης τον ΔΗΣΥ. Η φράση ‘’όσο χειρότερα, τόσο το καλύτερο για εμάς’’ είναι αυτό που τους πάει γάντι.

Σε προηγούμενο μου άρθρο είχα τονίσει ότι ο Πρόεδρος και αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχαν πολιτικούς σχεδιασμούς πολύ πριν την εκλογή Χριστόφια και έκαναν πιστεύω τα πάντα για να αναδείξουν έναν ανίκανο και δογματικό κομουνιστή Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτοί οι δύο κύριοι γνώριζαν πολύ καλά ότι για να μπορέσουν να κάνουν ένα βήμα πάρα πέρα στην πολιτική τους καριέρα θα έπρεπε να βγει Πρόεδρος ένας, από κάθε άποψη άπειρος, αχάπαρος, και δογματικός κομμουνιστής, να τα θαλασσώσει για να πάρουν οι ίδιοι πολιτικά οφέλη, φαίνεται ότι δικαιώθηκαν πλήρως στους σχεδιασμούς τους. Το αν στο μέλλον θα έχουμε πρόεδρο έναν Αναστασιάδη, ( Θεός φυλάξει ) και συνεπώς πρόεδρο του ΔΗΣΥ, (αδιάφορο), τον Αβέρωφ, από την πολιτική ωριμότητα αυτού του λαού εξαρτάται.

Όλοι οι πιο πάνω που συνθέτουν το σημερινό ελεεινό πολιτικό κατεστημένο, μην νομίζετε ότι ιδρώνει το αυτί τους για την τραγωδία που περνά ο τόπος. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το επικοινωνιακό παιχνίδι και η εξουσία και όχι φυσικά για να προσφέρουν στον τόπο. Τους ενδιαφέρει απλά η εξουσία για να ικανοποιήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και την αρρωστημένη τους προσωπική φιλοδοξία.

Όλοι οι πιο πάνω πολιτικοί σχεδιασμοί για τις επόμενες εκλογές, τίθενται φυσικά υπό την αίρεση ότι, μέχρι τότε θα υπάρχει η Κύπρος όπως βέβαια την γνωρίζαμε πριν την έκρηξη στο Μαρί, και κατά δεύτερο λόγο, ότι ο ανώριμος πολιτικά λαός δεν θα έχει ξυπνήσει επιτέλους και θα φερθεί σε αυτά τα ρεμάλια όπως πραγματικά τους αξίζει.

Γυρίστε την πλάτη στα ΜΜΕ (Καναλλάρχες και εκδότες) που συντηρούν, με το αζημίωτο βέβαια, αυτό το βρώμικο πολιτικό σύστημα. Κατεβείτε στις πλατείες, στραφείτε στο διαδύκτιο και μοιραστείτε τους αγώνες και τους προβληματισμούς όσων πραγματικά αγαπούν την Κύπρο, μόνο έτσι θα πεισθούν τίμιοι και άξιοι πολίτες να αναμειχθούν στην πολιτική για να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον