«Ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά δεν μπορεί να κρύψει ότι μόνιμη φαντασίωσή του είναι η χρεοκοπία της χώρας και η έξοδός της από την Ευρώπη. Εκεί αναζητά τη δικαίωσή του, στην αποτυχία της χώρας», δήλωσε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στην κριτική του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην κυβέρνηση με αφορμή το Eurogroup της Τρίτης.

Όπως είπε ο κ. Κεδίκογλου «κατώτεροι των περιστάσεων είναι μόνο εκείνοι που σε αυτές τις συνθήκες περιφέρουν τη μικροψυχία και τον μικροκομματισμό τους», ενώ κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ότι την ώρα που είναι σε εξέλιξη κρίσιμες διαπραγματεύσεις για μια οριστική και βιώσιμη λύση, «κάνει επίδειξη άγνοιας του τρόπου λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών και επίδειξη εθνικής ανευθυνότητας».

«Η Ελλάδα, προς απογοήτευση του κ. Τσίπρα, θα τα καταφέρει», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου είπε ότι ο «γκεμπελισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν γνωρίζει όρια».

«Εμείς με ανυπομονησία περιμένουμε να μάθουμε ποια θέση υποστήριξε η κυβέρνηση για τη βιωσιμότητα του χρέους και πώς ακριβώς η χώρα θα τα "καταφέρει" με την υποταγή στους δανειστές και τη συνέχιση ενός προγράμματος εξαθλίωσης του λαού και αποδόμησης της Ευρώπης» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

σχετικά άρθρα

Κεδίκογλου: Μόνιμη φαντασίωση του Τσίπρα η χρεοκοπία της χώρας