Κατώτερο των περιστάσεων χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί "την ώρα των μεγάλων συγκρούσεων" μιλάει για τεχνικές δυσκολίες, ενώ τόνισε ότι στο Eurogroup συζητήθηκε η απολύτως ρεαλιστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πάγωμα του χρέους.

"Ο κ. Σαμαράς αρνείται πεισματικά να αξιοποιήσει τις μεγάλες διαπραγματευτικές δυνατότητες που δίνει η διάσταση απόψεων μεταξύ των εταίρων. Κατώτερος των περιστάσεων, την ώρα των μεγάλων συγκρούσεων μιλάει για τεχνικές δυσκολίες. Έχει πια χάσει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας απέναντι στον ελληνικό λαό όταν μέχρι προχθές υποστήριζε ότι αν δεν πάρουμε χρήματα ως τις 16 Νοεμβρίου θα τελειώσουν τα αποθέματα, δεν θα έχουμε μισθούς και συντάξεις και θα πεινάσουμε" είπε ο κ. Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: "Η άφωνη κυβέρνηση χάνει χρόνο για τη χώρα, τον χρόνο αυτόν τον κερδίζει η Γερμανία. Χάνει θέσεις εργασίας, χάνει επιχειρήσεις, αξιοπρέπεια, δημοκρατία. Η Ελλάδα βυθίζεται, και οι εταίροι κερδίζουν χρόνο για να ανασυγκροτηθούν. Η κυβέρνηση επέλεξε να διευκολύνει τους εταίρους να αρκεστούν στο να δώσουν εύσημα σε μια πολιτική που έχει ήδη αποτύχει… Μόνο μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή θα είναι ικανή να επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση και να δώσει μια ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα, μια ρεαλιστική διέξοδο στην κρίση με την κοινωνία όρθια και τη χώρα ζωντανή".

σχετικά άρθρα

Εκλογές ζητά και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας