Έντονη ήταν η πρώτη αντίδραση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά απέναντι στο άκαρπο χθεσινό Eurogroup. «Η Ελλάδα έκανε εκείνο που έπρεπε και στο οποίο είχε δεσμευτεί. Οι εταίροι μας μαζί με το ΔΝΤ επίσης οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει.» υπογράμμισε πριν από λίγο σε δήλωση του σχετικά με τις εξελίξεις.

«Από την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας τις επόμενες ημέρες δεν εξαρτάται μόνον το μέλλον της δικής μας χώρας αλλά και η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης. Οι όποιες τεχνικές δυσκολίες, στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης δεν συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση», καταλήγει.

Ο κ. Σαμαράς το μεσημέρι μεταβαίνει στις Βρυξέλλες όπου την Πέμπτη και την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής κατά την οποία αναμένεται να ληφθεί πολιτική απόφαση από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων σχετικά με το Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ για την επόμενη επταετία.

Αν και το θέμα της Ελλάδας όπως και η κρίση χρέους της ευρωζώνης δεν είναι στην ατζέντα δεν αποκλείεται να συζητηθεί, ενώ ο κ.Σαμαράς θα προωθήσει την ελληνική θέση για λήψη απόφασης. Την Πέμπτη, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σχετικά άρθρα

Μήνυμα του πρωθυπουργού προς εταίρους και ΔΝΤ