Του Όμηρου Αλεξάνδρου
 
Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών την περασμένη Κυριακή 17/2/13 επιβεβαίωσε πλήρως τα όσα σας αναφέρω στο πιο κάτω άρθρο μου με τίτλο ‘’2008-2013 Βρώμικα παιχνίδια εξουσίας’’ που σας είχα αποστείλει την περασμένη βδομάδα Η συνομωσία για κατάληψη της εξουσίας που άρχισε το 2008 ολοκληρώθηκε. Λέγω ολοκληρώθηκε γιατί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στις 24/2/2013 μεταξύ των ανθυποψηφίων Νίκου Αναστασιάδη του ΔΗΣΥ και Σταύρου Μαλά του ΑΚΕΛ θα είναι απλά διαδικαστικού χαρακτήρα.

 
To ΑΚΕΛ πανηγυρίζει γιατί θεωρεί ότι το ποσοστό(26.91%) που πήρε ο υποψήφιος του στις 17/2/2013 σε σχέση με τα ποσοστά του στις βουλευτικές εκλογές του 2011 ( 32.27%) μειώθηκαν ασήμαντα ανάλογα πάντα με τα ‘’επιτεύγματα’’ τους στην διάρκεια της καταστροφικής προεδρίας Χριστόφια. Στην πραγματικότητα όμως τα ποσοστά του ‘’κόμματος του λαού’’ είναι κατά πολύ χαμηλότερα του 26.91% αν συνυπολογίσει κανείς τους ψήφους που πήρε από τους 8000 περίπου αλλοδαπούς που σκόπιμα πολιτογράφησε η κυβέρνηση Χριστόφια(στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι), καθώς επίσης και στην πριμοδότηση που πήραν από τους φανατικούς οπαδούς του Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος θεωρεί τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ στο δεύτερο γύρο των εκλογών στις 24/2/2013 εύκολο αντίπαλο.
 
Με βάση τα πιο πάνω καθώς επίσης και στα όσα σας περιγράφω στο πιο κάτω άρθρο μου, θεωρώ ότι ο διακαής πόθος και στόχος που έθεσε ο Νίκος Αναστασιάδης το 2008 υλοποιήθηκε με απίστευτη ακρίβεια. Με την επιλογή ήττας του Σταύρου Μαλά από το ΑΚΕΛ, υλοποιήθηκε επίσης και ο διακαής πόθος μέρους της ηγεσίας του, να αναδείξει δηλαδή τον Αναστασιάδη Πρόεδρο, αφήνοντας του ταυτόχρονα  για την επόμενη πενταετία καμένη γη για κάνει ‘’πετυχημένη’’ αντιπολίτευση και να συσπυρώσει τους οπαδούς του οι οποίοι άρχισαν από πολλού να πηδούν από την στάνη…. Κυπριακή Δημοκρατία…όνομα τζιε πράμαν..
 
Δεν μου ‘’βγαίνει’’ να συγχαρώ τον Νίκο Αναστασιάδη για την προδιαγραφόμενη επικράτηση του γιατί τον θεωρώ τον ηθικό αυτουργό της καταστροφικής πενταετίας του Δημήτρη Χριστόφια. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον Νίκο Αναστασιάδη, και η όποια σκληρή κριτική που ασκώ τόσο στον ίδιο όσο και γενικότερα στις ηγεσίες του κομματικού κατεστημένου, έχει να κάνει με το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου μου και τίποτα άλλο. Παρά τις πολλές επιφυλάξεις που διατηρώ, για το καλό της Κύπρου, εύχομαι από καρδιάς ο Αναστασιάδης να πετύχει και να με διαψεύσει και τότε να είναι σίγουρος ότι εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα προστρέξω να του αποδώσω τα εύσημα.
 
Την ερχόμενη Κυριακή ο υγιώς σκεπτόμενος και ώριμος πολιτικά πολίτης πρέπει να απέχει από την ψηφοφορία για δύο κυρίως λόγους. (α) Γιατί το παιχνίδι είναι σικέ και (β) Γιατί μια μεγάλη αποχή ίσως να ταρακουνήσει το παχύδερμο και άθλιο κομματικό κατεστημένο και να γίνει αιτία να ξεπηδήσει κάτι πιο υγιές και ελπιδοφόρο.
 
Επειδή κάποιοι των ληπτών των μηνυμάτων μου πιθανόν να κουράστηκαν από τις ανησυχίες που εκφράζω, θα κλείσω αυτή μου την παρέμβαση με λίγο μαύρο χιούμορ. Έχω την άποψη ότι για τα πέτρινα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα επιβιώσουν μόνον όσοι διαθέτουν ρευστό στις ντουλάπες τους και πηγαίο χιούμορ.
 
 Πριν ανέλθει στην εξουσία το 2008 ο ‘’πολιτικός Ξανθόπουλος’’, ‘’το παιδί του Λαού’’, ο Τρισμέγιστος ηγέτης Χριστόφιας συνίθιζα να βάζω γραβάτα την οποία κατάργησα εντελώς με την εκλογή του στην προεδρία, έτσι έχουν τα πράγματα δεν σας κάνω πλάκα. Μετά από 5 χρόνια εξάγω το συμπέρασμα ότι τελικά όλα χρειάζονται μια εξελικτική πορεία. Ναί και ο καφετζής του Δικώμου μπορεί να γίνει πρόεδρος, όμως την ώρα που αναλαμβάνει αξίωμα θεωρώ ότι έπρεπε να κάνει το άλμα προς τα εμπρός  ….ο δικός μας παρέμεινε καφετζιής.
Άλμα στο σήμερα με τον Νίκαρο….πως λέμε ‘’Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια’’!!! Το αποφάσισα, θα επαναφέρω την γραβάτα για να…τιμήσω την …’’πολιτική ελίτ’’, τον καπιταλισμό’’ και τα ‘’λευκά κολάρα του Χρηματιστηρίου’’. Εισηγούμαι επίσης να το ρίξουμε όλοι στο ουίσκι (Κάποτε ο πνευματικός του πατέρας Γλαύκος Κληρίδης τουλάχιστον με την Ζιβανία υποστήριζε τα κυπριακά προϊόντα) για διαφορετικό όμως λόγο, για να θολώνει το μυαλό μας για να μην βιώνουμε τόσο επώδυνα την φτώχεια και την εξαθλίωση που το άθλιο κομματικό κατεστημένο μας οδήγησε. Και μια που γίνεται λόγος για ουίσκι, σαν επαγγελματίας Λογιστής-Ελεγκτής-Χρηματιστής θα σας δώσω και μια επενδυτική συμβουλή. Όσοι κατέχετε μετοχές των χρεοκοπημένων κυπριακών τραπεζών να τις πουλήσετε και να τοποθετήσετε τα ψίχουλα που θα πάρετε σε σκοτσέζικες βιομηχανίες ουισκίου γιατί προβλέπω τεράστια άνοδο της αξίας των μετοχών τους από την επόμενη βδομάδα. Σε ενδεχόμενο…σκοτέζικο ντούς…. όπως και το 1999 δεν φέρω απολύτως καμία ευθύνη.
 
Στο ίδιο έργο θεατές…Πελλότοπος, πελλόκοσμος, τους νούσιμους ηγέτες τι να τους κάνει.